Idd ezt minden nap és nagyon sokat fog javulni a memóriád

Idd ezt minden nap és nagyon sokat fog javulni a memóriád

Címlap / Életmód / Egészség / Idd ezt minden nap és nagyon sokat fog javulni a memóriád / 2. oldal

A narancslének ugyanis majdnem ugyanolyan magas a cukortartalma, mint a kólának, egy 2011-es tanulmány pedig kimutatta, hogy ha rendszeresen napi 3 pohárnál többet fogyasztasz, akkor az növelheti a magas cukorbevitellel összefüggésbe hozható ráktípusok kialakulását.

Ezért a napi két pohár narancslé fogyasztást nem érdemes túllépni, és az ital fogyasztását érdemes valamelyik étkezéshez kötni, ezzel ugyanis csökkenthető a fogakra gyakorolt káros hatása – hívják fel rá a figyelmet a fogorvosok.

Mi mást tehetsz még az időskori agyi épség megőrzéséért?

Korábbi kutatások igazolták, hogy a testi és szellemi aktivitást késlelteti a demencia kialakulását, és enyhíti a tüneteit. Valamilyen könnyű testmozgás, ha rendszeresen végzed, sokat segíthet, ahogyan az is, ha minden nap tornáztatod egy kicsit az agyadat. A keresztrejtvény, de akár valamilyen hangszeren való gyakorlás is segít, ahogyan soha nem késő például egy új nyelv elsajátításához sem fogni.

Pszicholingvisták szerint egy idegen nyelv tanulása idős korban is segíthet, hogy a kommunikációs készséged ne rozsdásodjon be, javuljon a memóriád, és általánosságban megőrizd a szellemi fittségedet.

Sokáig élünk, de nem mindegy, hogyan

„A népesség gyorsan öregszik szerte a világon” – hívta fel rá a figyelmet a most megjelent tanulmány szerzője, d. Daniel Lampfort. „Az előrejelzések szerint 2100-ra a 60 év fölöttiek száma megháromszorozódhat, ezért is nagyon fontos, hogy már most elkezdjük megérteni, mit tehetünk azért, hogy ne csak hosszú, de aktív, minőségi életet élhessünk” – tette még hozzá.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást