Szegény tejről mostanában inkább több rosszat hallani, mint jót, pedig alapvetően azoknak, akik nem érzékenyek rá, egyáltalán nem egészségtelen.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Ha fogyasztani szeretnéd, akkor viszont könnyen összezavarodhatsz a rengeteg információ között: most akkor a zsírszegény, vagy a teljes tej az egészségesebb? Ha hiszed, ha nem, a zsíros tejtermékek a nagy visszatérők.
Egy időben minden a zsírszegény élelmiszerekről szólt, annak ellenére, hogy rendszerint ezeket a zsírszegénység mellett telenyomták cukorral. Az 1990-es években a zsírfogyasztást démonizálta a diétatársadalom, hirtelen az lehetett csak igazán egészséges, ami keveset tartalmazott ebből az egyébként elkerülhetetlen makrotápanyagból. A zsírszegény tej is ilyenkor kezdett el felfelé szállni, és azóta sem csökkent a népszerűsége. Kivéve mostanában, amikor egyáltalán a tejfogyasztás is egyre kevésbé népszerű, ha pedig valaki tejet iszik, egyre gyakrabban nyúl inkább a zsírosabb verzió felé. De melyik tesz jobbat az egészségnek?
Ha nem csak a tejről, hanem alapvetően a tejtermékekről beszélünk, akkor egyértelmű, hogy mi a válasz: a teljesen zsíros változatok sokkal egészségesebbek.