Így megy el a kedve egy férfinak az esküvőtől!

Így megy el a kedve egy férfinak az esküvőtől!

Címlap / Szerelem / Esküvő / Így megy el a kedve egy férfinak az esküvőtől!

Az esküvő előtti zsongás mindenkit lázban tart. Éppen ezért könnyű túllőni a célon, pláne menyasszonyként. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a férfiak másként működnek, és könnyen az őrületbe kergetheted szerelmedet, amivel a kedvét is elveheted a nagy naptól.

Ne akard mindenáron bevonni

Igen ritka az a férfi, aki mindenáron bele akar avatkozni abba, hogy milyen virág kerüljön az asztalra, vagy, hogy hányféle italt kínáljatok. Úgy illendő, és úgy természetes, hogy egyszer átbeszélitek ezeket a kérdéseket, hiszen a nagy nap legalább annyira a kedvesedé, mint a tiéd.
De ha egyszer azt mondja, hogy ezt rád bízza, akkor fogadd meg a tanácsát. Ez azt jelenti, hogy tényleg bízik az ízlésedben, és tudja, az adott kérdéshez sokkal jobban értesz, mint ő, vagy esetleg valóban nem érdekli, hogy liliomot, vagy rózsát szeretnél.

Hallgasd meg az ő véleményét is!

Annak ellenére, hogy a férfiak bizonyos kérdésekben sokkal inkább a nőkre bízzák az intézkedést, az sem szerencsés, ha mindenből kihagyod a szerelmedet, hiszen így mellőzve érezheti magát. Fontos tehát, hogy kikérd a véleményét, meghallgasd, hagyj neki lehetőséget, hogy elmondhassa, neki milyen elképzelései vannak.
Bár inkább a nők azok, akik gyerekkoruk óta álmodoznak az esküvőről, azért gyakran a férfiak is pontos tervekkel érkeznek. Ezeket mindenképpen ki kell derítened, és ha úgy látod, hogy igényt tart a szervezésre, akkor neki is adj szabadkezet. A fontosabb kérdésekben pedig, pl., mint a vendéglista és a helyszín, feltétlenül közösen döntsetek.

Még ezt is, meg ezt is szeretném…

Szép dolog, hogy tökéletesíteni szeretnéd a nagy napot, de ha nem a saját pénzedet költöd, akkor bizony nem árt szűkre szabni a lehetőségeket. Korántsem biztos, hogy a kedvesed jó szemmel nézi, ha mindenből a legdrágábbat választod ki, majd a végén benyújtod a számlát.
Nem mintha mindenen spórolni kellene, de a konfliktusokat elkerülendő az a legjobb, ha már a szervezés elején csináltok egy költségvetést, majd meghatározzátok a maximumot és azt is, ki, mennyit tud rászánni az alkalomra. Mivel mindenkinek más fontos az esküvőn (egyesek a vacsorára, mások a fényképészre szeretnének többet szánni), ha már megvan a keret, könnyen el tudjátok dönteni, min lehet spórolni a lényegesebb dolgokra.

Szerintem ezt semmiképpen se vedd fel

Remélhetőleg a vőlegényed elegánsan kíván megjelenni az esküvőn, ebben az esetben viszont nem túl jó, ha kritizálod az öltönyét. Sőt, az sem szerencsés, ha mindenáron lila nyakkendőt és hatalmas orchideát akarsz rátukmálni, amit betűzhet majd az ingzsebébe.
Természetes, hogy össze kell hangolnotok a megjelenéseteket, de éppúgy, ahogy a végső döntést a ruha esetében neked kell meghoznod, a saját öltözékét a kedvesedre kell hagynod. Elvégre szeretned kell annyira, hogy elfogadd olyannak, amilyen, még akkor is, ha az ízlése nem 100%-osan egyezik a tiéddel. Ne feledd, ez nem csak a te napod, hanem az övé is!

Ne idegesítsd halálra

Mint mindenki, a te kedvesed is kicsit pánikol az esküvő előtt. Nem azért, mert nem szeret, hanem mert ez számára is egy nagy alkalom. Ennyi ember előtt megjelenni, egy életre elkötelezni magunkat… Bizony ez nagy felelősséggel és sok stresszel jár. Nem segít rajta, ha folyamatosan megkérdezed, biztos-e a dolgában, és azzal még véletlenül se viccelj, hogy reméled, nem hagy faképnél a nagy napon.
Sokkal többet segítesz, ha igyekszel magadra ölteni a nyugodt ara szerepét, hiszen lényegében csak annyi fog változni az esküvő után, hogy hivatalosan is egy pár lesztek. Ha idáig nem okozott gondot az együttélés, akkor a házasságkötés után sem fog.

Tisztázzatok mindent időben!

Igazság szerint az lenne a legnagyszerűbb, ha nem lenne semmi olyan problémátok, ami a mélyben lappang, hanem mindent azonnal megbeszélnétek. Ám ha mégis bármilyen kételyetek, aggályotok van a jövőre nézve, azt feltétlenül beszéljétek meg, mégpedig nem sokkal a lánykérés után.
Teljesen mindegy, miről van szó: bizalmi kérdés, vagy éppen gyermekvállalási, összeköltözési konfliktusok, a nagy napon csak akkor tudtok 100%-osan jelen lenni, ha nincs magánéletbeli problémátok. Fontos, hogy ezeket az aggályokat ne az utolsó napokra tartogasd, mert azzal elbizonytalanítod a vőlegényedet, aki idáig azt is hihette, hogy minden nagyszerűen működik. Kell az idő a probléma feltárásához, megbeszéléséhez, megoldásához.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást