Tavasszal idehaza az időjárás viszonylag gyakran ingadozik, ezért még a legjobb szándékunk ellenére is könnyen előfordulhat, hogy megfázunk. Ilyenkor sokunknak az egyetlen, ami jól tud esni, ha alaposan betakarózunk és elkanalazgatunk egy tányér forró levest. Persze ez még nem jelenti azt, hogy esetleg ne jutna eszünkbe más finomságokból is enni egy keveset, de gondoltad volna, hogy bizonyos élelmiszerek kifejezetten rosszul is hathatnak az állapotodra, ha megfáztál?
4/6 Alkohol
Vannak, akik megfázás esetén néhány kupica pálinkára esküsznek, de az alkohol alapvetően egyáltalán nem jó ötlet ilyen esetben. Méghozzá azért, mert szintén hozzájárulhat a gyulladáshoz, befolyásolhatja a fehérvérsejteket és dehidratációhoz vezethet. Ráadásul kölcsönhatásba léphet számos vényköteles és vény nélkül kapható megfázás elleni gyógyszerrel is, különféle kellemetlen mellékhatásokat okozva. Az olyan alkoholos italoknak pedig, mint a sör és a bor, magas a hisztaminszintjük, ami csak tovább ronthat azon, ha esetleg bedugult az orrod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!