Kis mennyiségben segíthet megelőzni a cukorbetegséget
A friss mangó más friss gyümölcsökhöz képest viszonylag magas természetes cukortartalommal (csészénként 22 gramm) rendelkezik. Ezáltal jogosan gondolhatod, hogy aggodalomra ad okot azok számára, akik anyagcsere-betegségben, például cukorbetegségben szenvednek. Semmilyen bizonyíték nem utal azonban arra, hogy a friss mangó fogyasztása cukorbetegséghez vezethet, vagy hogy teljesen le kellene mondaniuk róla azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre.
Mi több, egy tanulmány egyenesen azt állapította meg, hogy azok az emberek, akik 12 héten át minden nap 10 gramm liofilizált (fagyasztva szárított) mangót adtak az étrendjükhöz, jelentős vércukorszint-javulást tapasztaltak. Egy másik tanulmány szerint pedig a magas C-vitamin és karotinoid tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztása segíthet megelőzni a cukorbetegség kialakulását, és mivel a mangó mindkét tápanyagot nagyobb mennyiségben tartalmazza, hasonló hatása lehet.
Mi több, egy tanulmány egyenesen azt állapította meg, hogy azok az emberek, akik 12 héten át minden nap 10 gramm liofilizált (fagyasztva szárított) mangót adtak az étrendjükhöz, jelentős vércukorszint-javulást tapasztaltak. Egy másik tanulmány szerint pedig a magas C-vitamin és karotinoid tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztása segíthet megelőzni a cukorbetegség kialakulását, és mivel a mangó mindkét tápanyagot nagyobb mennyiségben tartalmazza, hasonló hatása lehet.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!