Az igazi makói fokhagymával varázsol el a BOZSOGI Manufaktúra 

Az igazi makói fokhagymával varázsol el a BOZSOGI Manufaktúra 

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Az igazi makói fokhagymával varázsol el a BOZSOGI Manufaktúra 

Ha azt halljuk, hogy Makó, legtöbbünknek egyből a híres makói fokhagyma jut eszünkbe, nem véletlenül. Idehaza szerencsére jó néhány olyan település van, amely méltán híres bizonyos élelmiszerekről vagy egyéb kézműves termékekről, és ami igazi értéket képvisel, nagy örömünkre többségében fenn is tud maradni.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Pontosan ilyen a makói fokhagyma is, egész pontosan az, ahogyan a BOZSOGI Manufaktúra kínálja: 100%-ban valódi makói fokhagymából, gondos munkával, odafigyeléssel és törődéssel, hogy minél többen élvezhessük az igazi ízletes fokhagyma nagyszerű előnyeit. Inspiráló történetükről, a makói fokhagyma nagyszerű tulajdonságairól és jövőbeli terveikről a manufaktúra névadóját, Bozsogi Tibort kérdeztük.

Mikor és hogyan kezdtetek el foglalkozni a híres makói fokhagyma termesztésével?

Makón a 80-as évek végén nem lehetett ottlakóként elkerülni a fokhagymát: vagy termesztette az ember, vagy feldolgozta azt, vagy maga csinálta, vagy segített a családban felszedni, betakarítani, pucolni azt. Gyermekként korán az életünk részévé vált a „vörös tenger” – ahogyan mi a vöröshagyma földeket emlegettük – , amikor a nyaralásról beszéltünk. Úgy látjuk, hogy a mi korosztályunk talán az utolsó, aki megtanulhatta az idősebb generációktól a hagymatermesztés csínját-bínját. 

Fiatal felnőttként azonban mindannyian mással kezdtünk el foglalkozni, de a hagymakrém készítése mégis megmaradt, és a rengeteg pozitív visszajelzésnek köszönhetően a 2010-es évek végén komolyabban elkezdtük finomítani, tökéletesíteni a krémet, amelyhez a megművelt fokhagyma terület elegendő alapanyagot biztosított.

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/7
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!