A magyar párok anyagi élete: titkos tartalékok, elsunnyogott vásárlások, közös kassza

A magyar párok anyagi élete: titkos tartalékok, elsunnyogott vásárlások, közös kassza

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A magyar párok anyagi élete: titkos tartalékok, elsunnyogott vásárlások, közös kassza / 2. oldal

Az egyik magyar bank megbízásából készített reprezentatív kutatás megvizsgálta a magyar párok anyagi életét – ebből kiderült, hogy bár a többség közös kasszát üzemeltet a párkapcsolatán belül, valójában szinte mindenkinek vannak titkai a partnere előtt, ha az anyagiakról van szó. De vajon milyen kiadásokról nem nyilatkozunk szívesen még a szerelmünk előtt sem?

Kevésbé meggondoltak a külön kasszán élők

A külön számlán élőkről úgy tűnik, sokszor kevésbé meggondoltak az anyagiakat illetően. A válaszok alapján kiderült, hogy gyakran nem kifejezetten tudatosan döntenek, ha a pénzről van szó. A felmérés rámutat arra, hogy a válaszadók szinte véletlenszerűen voksolnak a külön számla mellett, pusztán azért, mert „úgy alakult”.

Ez azt bizonyítja, hogy sokan még manapság sem igazán követik, mennyi pénzt emészt fel egy-egy folyószámla fenntartása.

A válaszokból az is kiderült, hogy a külön kasszán élők nem készítenek egyértelmű felosztást a háztartással kapcsolatosan, tehát a beérkező tételeket véletlenszerűen, felváltva fizetik.

Természetesen az aránytalanság sok esetben a közös kasszán élők esetében is fennáll, ugyanis a felek között időnként nagyon jelentős különbség figyelhető meg a jövedelmeket illetően. Értelemszerűen azoknál a pároknál, ahol ez az eshetőség fennáll, a többet kereső fél nagyobb arányban bizonyult finanszírozónak.

A nemek közti megosztást tekintve, a ruhavásárlás és a napi szintű bevásárlás inkább a nők feladata és kiadása, míg a férfiak a ház körüli karbantartásért, autó szervizelésért felelnek. 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»