Ha egy könnyen elkészíthető, de mégis finom salátát szeretnél az asztalra varázsolni, akkor készítsd el receptajánlatunkat!
Hozzávalók:
13-15 db burgonya
4-5 fej lilahagyma
3-4 evőkanál ecet (20%-os)
6-7 dl víz
2 ek cukor
só, bors
zöldpetrezselyem
Elkészítés:
1. Mossuk meg a burgonyát, és főzzük meg héjában, majd ha kihűlt, hámozzuk meg és vágjuk karikákra.
2. A lilahagymákat vágjuk vékony szeletekre, majd készítsünk salátalevet az ecetből, a vízből, a cukorból és a sóból.
3. Ha ezzel elkészültünk, a felszeletelt burgonyát és hagymát tegyük egy tálba és öntsük rá a levet, és óvatosan forgassuk össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. Tálaláskor szórjuk meg kevés apróra vágott zöldpetrezselyemmel