Lilahagymás krumplisaláta

Lilahagymás krumplisaláta

Címlap / Életmód / Receptek / Lilahagymás krumplisaláta

Ha egy könnyen elkészíthető, de mégis finom salátát szeretnél az asztalra varázsolni, akkor készítsd el receptajánlatunkat!

Hozzávalók:

13-15 db burgonya
4-5 fej lilahagyma
3-4 evőkanál ecet (20%-os)
6-7 dl víz
2 ek cukor
só, bors
zöldpetrezselyem

Elkészítés:

1. Mossuk meg a burgonyát, és főzzük meg héjában, majd ha kihűlt, hámozzuk meg és vágjuk karikákra.

2. A lilahagymákat vágjuk vékony szeletekre, majd készítsünk salátalevet az ecetből, a vízből, a cukorból és a sóból.

3. Ha ezzel elkészültünk, a felszeletelt burgonyát és hagymát tegyük egy tálba és öntsük rá a levet, és óvatosan forgassuk össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. Tálaláskor szórjuk meg kevés apróra vágott zöldpetrezselyemmel

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!