Sokan el sem tudják képzelni a reggeleket egy gőzölgő, finom kávé nélkül. Ugyanígy a vasárnapi, nagy családi ebédek után, vagy a barátokkal, kollégákkal beszélgetve is szívesen kevergetnek egy jó feketét kedvenc kávézójukban. Tény, hogy mindenki másként issza, másként főzi, másként ízesíti a kávéját. Egyesek kitartanak egyetlen típus mellett, mások szívesen kísérleteznek különböző ízekkel, aromákkal. Mit tehetünk és mire figyeljünk, ha igazán jó kávéra vágyunk?
1/8 A jó kávé csomagolása
A kávénak több ellensége is van, ilyen például a napsütés és a nedvesség. Ám a legelső és legnagyobb ellensége az oxigén. A prémiumkávé-gyártók egy speciális módszert alkalmaznak a kávé frissen tartására. Olyan légmentesen záró csomagolást készítenek, amelyen egy egyirányú szelep található.
Ez lehetővé teszi a belül keletkező szén-dioxid távozását, de befelé nem engedi a külső gázok, így akár az oxigén bejutását. A legjobb minőségű kávékat mind ilyen módszerrel csomagolják, vásárláskor a zacskót megnyomva érezhetjük is a kiáramló kávéillatot. Az alacsonyabb árkategóriában sajnos ritka ez a megoldás.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!