Lesd el az igazán eredeti emberek legnagyobb titkait

Lesd el az igazán eredeti emberek legnagyobb titkait

Címlap / Életmód / Egészség / Lesd el az igazán eredeti emberek legnagyobb titkait

Mindig is irigyelted azokat, akik a papírformára fittyet hányva mernek és tudnak eredetiek lenni? Ehhez képest mégis inkább úgy cselekszel, ahogy a környezeted elvárja tőled – néha a saját ösztöneid ellenére? A következő alapelvek segítenek, hogy végre te is a saját utadra léphess!

„Ami a szíveden, az a szádon!”

A látszólag egyszerű tanács megvalósítása két lépésből áll. Először ugyanis tisztában kell lenned a saját véleményeddel és nézeteiddel, utána pedig muszáj venned a bátorságot, hogy ezt másokkal is közölhesd.

Az önmagaddal szembeni szégyentelen őszinteség tehát a kulcs, amit megfelelő stílusban kifejtett állásponttal a többiek tudomására hozol.


Segítünk! Így lehetsz őszinte a legneccesebb helyzetben is


Az igazán eredeti személyiségek akkor is ellenérzés nélkül állnak ki az ötleteikkel és az érzéseikkel, ha tudják, hogy közönségük némi fenntartással fogadja őket.

Számukra ugyanis nem a meggyőzés a legfontosabb, hanem az, hogy elmondhassák: mindent megtettek, ami csak tőlük telik.

Jobb érzés ugyanis a saját igazaddal mérsékelten lelkes fogadtatásban részesülni, mint máséval sikert aratni.

Külső helyett belső elvárások

Amikor végre tisztába kerülsz a saját véleményeddel, értékrendeddel és elvárásaiddal, már meg is van a fő csapásvonal, amin továbbindulhatsz.

Noha ez alapvetőnek számít, koránt sem könnyű elérni. Óriási dolog tudni, mit akarsz – ha sejtenéd, hányan nyomják el ezt magukban nap mint nap!

A tudatosítás és a felvállalás általában azért ütközik korlátokba, mert ellentmondásba keveredhet a környezet elvárásaival.

Lehet, hogy a családod, a barátaid, a munkatársaid vagy egyszerűen a társadalom, amelyben élsz, valami egészen mást tart fontosnak.

A lényeg, hogy döntéshelyzetben képes legyél ellenállni a külső nyomásnak. Persze, ehhez hinned kell önmagadban és a saját igazadban.

Járni a saját utat

Az eredetiség nem elsősorban szavakban és gondolatokban, hanem inkább a cselekedetekben nyilvánul meg.

Belső iránytűd segítségével már tudni fogod, hogy nem feltétlenül a hagyományos hozzáállás visz előre – sőt, a tradíció olykor el is távolíthat a célodtól.

Az igazán eredeti emberek megtalálják a módot, a lehetőséget és az utat arra, hogy önmagukhoz hűek legyenek, közelebb kerülvén ahhoz, amit fontosnak élnek meg.

Fő hajtóerejük a szenvedély és a tudatosság kettőséből eredő kitartás, ami akár az árral szemben is segíti az előrejutást.

Kudarc? Piskóta!

Csak azt nem éri kudarc élete során, aki meg sem próbálkozik semmivel, és egyáltalán nem kockáztat.

A társadalmi elvárások jelentette külső komfortzónában nyilván kisebb a bukás esélye – viszont azé is, hogy ebből okulni lehessen.

Az igazán eredeti személyiségek, akik a saját útjukat járják, pontosan tisztában vannak ezzel.

Nem zavarja őket, hogy kockázat nélkül nincs siker. Sőt, úgy tekintenek a kudarcra, mint a megvalósítás természetes velejárójára, ami mindig benne van a pakliban.

A következtetések levonását követően pedig még több tapasztalattal felvértezve tudnak továbblépni, egyre bölcsebben és okosabban.

A hibák beismerése

Ahhoz, hogy maradéktalanul őszinte tudj lenni önmagadhoz, muszáj akkor is nyíltan elfogadnod a saját érzéseidet és gondolataidat, ha éppen nem túl kellemesek.

Ennek elengedhetetlen része a ballépések beazonosítása, elfogadása, illetve a következmények felelősségének vállalása.

Ettől lesznek igazi, hús-vér emberek – és ez bizonyítja talán a legjobban, hogy te is képes vagy követni a példájukat.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!