Csodás idézetek az öntudatra ébredésről

Csodás idézetek az öntudatra ébredésről

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Csodás idézetek az öntudatra ébredésről

Az Ébredéseink ‒ Napi útmutató a tudatos élethez (Édesvíz Kiadó, 1993.) című könyvből tettünk közzé részleteket azok számára, akik szeretnének harmóniában élni önmagukkal és a világgal. A könyv évszakokra bontva tartalmazza az írónő bölcs gondolatait.

Új napok, új évek

„Minden reggel, amikor felébredünk, lehetőségünk van arra, hogy újrakezdjük az életünket.

Minden induló nap új perspektívával kecsegtet, amelyet megalapoztak az előző nap szerzett ismeretek és az éjszakai pihenés nyújtotta felüdülés.

Minden új év kezdete rendkívüli alkalmat ad arra, hogy felszínre hozzunk egy eddig ismeretlen tudati szintet, felhasználva mindazt a bölcsességet, amellyel az elmúlt esztendő tapasztalatai gazdagítottak bennünket.

Napról napra és évről évre tovább haladunk a tudatra ébredés útján.”

Tagadás helyett utazás

„A tudatossá válás azt jelenti, hogy egyre növekvő tudatossággal szemléljük azt, ami bennünk és körülöttünk történik.

Bizonyos mértékig mindnyájan a tagadás szintjén éltünk, ám most kezdünk felébredni ebből a tudattalan állapotból.

A tudat utazása végigkíséri egész életünket. Attól, hogy tudatossá váltunk, nem kell lépten-nyomon ráncba szedni vagy jobbítani magunkat.

Ismerjük meg inkább lényünk összes apró rezdülését, és éljünk teljes életet.

Ha jól meggondoljuk: mi más dolgunk van?”

Tudatos teremtés

„Rendkívüli lény vagy: a világmindenség értékes és különleges része. Fontos vagy.

Azért jöttél a világra, hogy teremts ‒ úgy, ahogy senki más nem tud, a magad egyedülálló módján. Légy tisztában ezzel, érezd lényed legmélyén is.

Mindnyájan akarunk bizonyos dolgokat, bár lehet, hogy nem mindig tudjuk, mik azok. Megteremthetjük azt, amit akarunk, ha kapcsolatot tudunk létesíteni vele.

Ugyanis elég, ha tudatosítjuk magunkban a vágyainkat ‒ így azok valóságos testet öltenek, és megjelennek az életünkben.”

Az élet egyszerű

„Az élet sokkal egyszerűbb, mint ahogy a legtöbben gondolnánk.

Keményen küzdünk azért, hogy jobbá váljunk, fejlődjünk, tudatra ébredjünk, hogy érvényesüljünk a világban.

Szükségünk van arra, hogy lazítsunk, megnyíljunk és átadjuk magunkat a bennünk és körülöttünk lévő életerőnek.

Az élet állandóan igyekszik eljuttatni hozzánk mindazt, amit akarunk és amire szükségünk van, ám legtöbbször olyan gyorsan haladunk, és olyan komoly erőfeszítéseket teszünk, hogy észre sem vesszük!”

Vágy és beteljesülés

„Van-e, amit bűntudatból vagy muszájból teszel? Mi lenne, ha megkérdeznéd magadtól, mi az, amit igazán szeretnél megtenni, amire vágysz?

Tedd, amit helyesnek érzel, és elégedett leszel. Élj szenvedélyesen és odaadással, úgy, hogy tartalmas és élvezetes legyen. 
   
Ha nem így élünk meg minden pillanatot, miként teremthetünk egy olyan világot, ahol beteljesülés és öröm uralkodik?”

Érzelem és fegyelem

„Vannak, akikben rengeteg spontaneitás lakozik. Túlságosan az érzelmek felől reagálnak az életre, és nagyon gyakran hajlamosak az élvezetek, az örömök hajszolására.

Ezek az emberek általában kreatívak, művészi beállítottságúak, lényükkel lenyűgözik a környezetüket.

Időnként nehezen viselik a sikertelenséget és a világtól érkező elismerés hiányát, félnek a fegyelemtől és a rendtől, sőt, ezek a tulajdonságok nincsenek is meg bennük.

Meg kell tanulniuk, hogy a fegyelem elősegíti az öröm megszületését, serkenti a kreativitást, s fokozza az élet élvezését.

A fegyelem nem azt jelenti, hogy ezeknek az embereknek satuba kell zárniuk szellemüket. Inkább azt jelenti, hogy az egyensúlyt meg kell teremteniük az életükben.”

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást