Hozzávalók:
– 35 dkg sótlan vaj, szobahőmérsékletű
– 25 dkg cukor
– 1 teáskanál vaníliarúdról lekapart vanília
– 85 dkg liszt
– csipetnyi só
– 1 tojás 1 evőkanál vízzel felverve
– 20 dkg kókuszreszelék
– málna/barack lekvár
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra.
2. Mixerrel keverjük össze a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliát. Szitáljuk le a lisztet és a sót. Fokozatosan keverjük hozzá a szilárd hozzávalókat a tésztához.
3. Gyúrjuk össze tésztává, majd formáljunk egy nagy cipót belőle, és tegyük hűtőbe 30 percig (fóliával takarjuk le).
4. Formáljunk a tésztákból 3-4 cm átmérőjű golyókat. Görgessünk bele minden golyóy a tojásos vizes keverékbe, majd a kókuszba.
5. Tegyük a golyókat tepsibe, és nyomjunk egy bemélyedést ujjunkkal. Ebbe a bemélyedésbe tegyünk lekvárt. Süssük 20-25 percig, amíg a kókusz aranybarna nem lesz. Hidegen tálaljuk.