Ez a körömforma törik le a legkönnyebben – mutatjuk a legtartósabbat is

Ez a körömforma törik le a legkönnyebben – mutatjuk a legtartósabbat is

Címlap / Stílus / Test / Ez a körömforma törik le a legkönnyebben – mutatjuk a legtartósabbat is

Melyik a legproblémásabb körömforma?

A mandula, stiletto (hegyes), ovális, balerina és téglalap és lekerekített téglalap körmök a legelterjedtebbek. Mindegyiknek megvan az előnye és hátránya és persze mindenkinek más illik a stílusához, életviteléhez. Ha van kedved egy kis játékhoz, próbáld meg megtippelni, hogy ezek közül vajon melyik hajlamos leginkább a letörésre:

art4stock/istockphoto.com

Most kiderül, hogy jól tippeltél-e, ugyanis szakértők szerint a szögletes körmök bírják a legkevésbé a strapát. Az egyenes élek és a hegyes sarkak miatt ugyanis jóval nagyobb az esély arra, hogy oldalt berepedjen a körmöd. Ez a repedés pedig gyorsan – és gyakran fájdalmasan – is tovább tud terjedni, ha nem kezeled időben. Én egy időben nem figyeltem erre és számtalanszor szakította meg a zuhany alatti elmélkedésem folyamát az elképesztő fájdalom néhány hajmosás közben, mert egyetlen hajszálnak sikerült tovább rontani a helyzeten. 

Mit tehetsz, ha letört a körmöd?

A legjobb, ha lereszeled a betört rész élét. Próbálj meg olyan formát kialakítani, ami nem akad be semmibe, ha szükséges, akár le is ragaszthatod. Ha nem tudod lereszelni, akkor vesd be a teafilter-trükköt, vagyis vágj ki a filterből egy megfelelő méretű darabot, kend le átlátszó lakkal a körmödet, nyomkodd bele a papírt, majd ha megszáradt, jöhet egy újabb réteg. Fontos, hogy ha a körömágyad szabaddá válik a törés hatására, akkor gyakran fertőtlenítsd a területet. Erre használhatsz bármilyen sebkezelőt, a legjobb, ha spray-t választasz, ez ugyanis minden helyre bejut. Érdemes lehet ilyenkor elmenni egy manikűröshöz, aki megerősíti egy kis zselével a körmödet, így a körömágy fedve is marad.

galitskaya/istockphoto.com

Hogyan előzhető meg az, hogy betörjön a körmöd?

A legfontosabb, hogy megerősítsd a körmeidet külsőleg és belsőleg is. Külsőleg használhatsz erősítő lakkot, ugyanakkor nagyon fontos a körömágybőr ápolása is. Utóbbihoz válassz egy jó minőségű olajat vagy szérumot, amit naponta használhatsz.

Az E-vitamin, aloe vera, kamilla, mandulaolaj és a körömvirág tartalmú ápolókért nagyon hálás lesz a körmöd.

Ha gyengének, túlságosan hajlékonynak érzed a körmeidet, inkább reszeld rövidebbre őket, amíg meg nem erősödnek. Belsőleg pedig figyelj oda a B-, C-, D- vitamin, biotin, cink, folsav, vas, kollagén és kalcium, valamint a fehérje bevitelre, ezek ugyanis fontos szerepet játszanak abban, hogy erősebb legyen a körmöd.  

Melyik körömforma a legtartósabb?

Már kellően kiveséztük a legsérülékenyebb körömformát, most pedig kiderül, mit érdemes választanod helyette. Ha gyakran letörik a körmöd, érdemes rövid, ovális, mandula vagy lekerekített téglalap formára alakítanod. Mivel ezekben az esetekben a körömnek nincs éles sarka, nincs olyan gyenge pontja sem, ami problémát tudna okozni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást