A legszebb vintage dekor ötletek, amiket idén ősszel beépíthetsz otthonodba

A legszebb vintage dekor ötletek, amiket idén ősszel beépíthetsz otthonodba

Címlap / Otthon / A legszebb vintage dekor ötletek, amiket idén ősszel beépíthetsz otthonodba

Őszi lámpások

Ha ősz, akkor meleg fények: jöhetnek a gyertyák, lámpások, a hangulatvilágítás minden formában és mennyiségben. Amikor a vintage stílusról beszélünk, akkor központi szerephez jutnak a tipikusan vidéki, újragondolt, enyhén régies hatású, időnként pedig ütött-kopott tárgyak. Ennek megfelelően egyáltalán nem lógnak ki a sorból azok a lámpások, amik már kicsit rozsdásak, nyomottak – bátran dekorálj velük!

 

Hívogató bejárat

Mindig nagy hangsúlyt fektettem a bejárati ajtó és környékének dekorálására, hiszen nagyon fontos, milyen benyomás éri itt a vendégeket, illetve mi milyen hangulatban érkezünk haza. Az elmúlt szezonokban almásládákat festettem le és tettem egymásra, ezek képezik a szezonális dekorációk alapját, de a vintage vonalon maradva a régi bútorok, asztalok ugyancsak tökéletesek erre a célra. 

 

Ódon bútorok

Természetesen nem csak a tornácon kaphatnak helyet a régi bútordarabok, hiszen ezek a megfelelő közegben elhelyezve rendkívül hangulatosak lehetnek. Ránézésre komplett történeteket mesélnek ezek a kopott székek és a sokat látott asztal is egyértelműen kiszolgált már jó pár generációt. Igaz, hogy nem minden lakásba passzolnak ezek a bútordarabok, de ha szereted a vintage stílust, akkor az őszi szezon tökéletes arra, hogy becsempészd őket az otthonodba.

 

Hangulatos őszi sarok

Korábban már említettem, hogy nálunk almásládák biztosítják a kompozíciók alapját, de erre a célra természetesen a régi bőröndök, fából készült dobozok és padok is megfelelőek. A vintage díszek közül ősszel nem hiányozhat a kockás pléd, a fonott kosárka és persze a szezonális termések, virágok sem. A színeket illetően érdemes ugyancsak a „klasszikus” vonalon maradni: sok-sok barna, narancs, vörös és krémszín biztosítja a hamisítatlan, vintage őszt.

 

A vintage őszi dekorációk folytatódnak a következő oldalon. Tekintsd meg őket itt! >>

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást