Az 5 legszebb kastély Magyarországon, amit élőben is látnod kell

Az 5 legszebb kastély Magyarországon, amit élőben is látnod kell

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Az 5 legszebb kastély Magyarországon, amit élőben is látnod kell / 2. oldal

Gödöllő, Grassalkovich-kastély

A Gödöllői Királyi Kastély hazánk egyik legnagyobb kastélya, melyet az 1740-es években építettek. A kastély ma múzeumként, kávézóként és rendezvényhelyszínként is funkcionál, és saját lovardával, barokk színházzal és söröspincével is büszkélkedik.

A kastély mellett méltán híres az angolpark is, amely korábban franciakertnek épült, és csak később alakították át. A téli havas tájban nincs is ideálisabb hely egy remek sétához, mint a hatalmas park!

Nagycenk, Széchenyi-kastély

A nagycenki Széchenyi-kastély erősen ki lett téve a háborús pusztításoknak, de szerencsére az 1960-as évek végén sikerült renoválni a híres reformkori család kastélyát és birtokát.

A kastély ma múzeumként és szállodaként is funkcionál, és rengeteg festmény, könyv és egyéb relikvia állít emléket a birtok egykori lakójának, a Magyar Tudományos Akadémia alapítójának, a Lánchíd építtetőjének. A birtok része a Széchenyi-mauzóleum is, amelyet érdemes meglátogatnod, ha igazi történelem rajongó vagy, de szerintünk a legérdekesebb emlék a kastélyban a Széchenyi-családfa.

Kertjében egy hatalmas szökőkút is működik, és több sövény-labirintust is telepítettek padokkal, így ha nincs túl hideg, akár olvasgatni is kiülhetsz ide.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást