Életmód / Receptek / Táplálkozás

A legszebb karácsonyi tündértorták, amiket te is elkészíthetsz

Ha idén valami újra vágysz és szeretnéd megcsillantani kreativitásodat, akkor az egyik legjobb megoldás, ha tündértortákat, azaz cupcake-t készítesz. Ehhez egy jó muffin alapra lesz szükséged, amit kézügyességed és fantáziád szerint kedvedre díszíthetsz.

Sokat számít a papír

Karácsonykor érdemes kicsit nagyobb összeget rászánni a hozzávalókra, így a muffin papírra is.
Nem csak fehér, hanem a szivárvány minden színében pompázó papírokat beszerezhetsz, s így akár mintás, kifejezetten karácsonyi papírokra is szert tehetsz. Ezek már eleve feldobják az aprócska sütiket és a dekorációt ugyancsak jelentős részt kiegészítik.

Jól bevált recept

Fontos, hogy karácsonykor ne kísérletezgess, hanem inkább a családi szinten jól bevált muffin recepteddel rukkolj elő.
Ha olyan dekorációt választasz, amihez nyomózsák és krém is szükségeltetik, akkor szintén ne variálj sokat, és a korábban kedvencnek titulált tortakrémet vesd be. Így garantált, hogy nem fogsz mellé és a végeredmény mindenkinek ízleni fog.

A tündértorták előkészítése

Ha megvan a szokásos recept, akkor íme, néhány praktika, amit tudnod kell az elkészítésről. Először is a muffinok adagolására a legtökéletesebb eszköz egy fagylaltkanál. Ennek segítségével egyforma, s már eleve hibátlan formájú muffinokat tehetsz a formába. A második fontos tudnivaló az, hogy mind a süteménynek, mind a dekorációnak hidegnek kell lennie, különben minden összefolyik, még mielőtt elkészülhetnél.
Végül pedig egy tipp a spóroláshoz: ne a boltban vedd meg a dekorációs elemeket, hanem rendeld őket cukrászati weboldalakról. Ha néhányan összefogtok, még a postaköltség is megoszlik, és rengeteg félretett forintot takaríthattok meg.

Olvastad már?  Ezt vidd magaddal, ha vendégségbe mész az ünnepek alatt - Tuti a sikered!

Havas táj a tündértortán

Most pedig jöjjön néhány ötlet a tortácskák dekorációjára. Ha szeretnél kicsit elrugaszkodni a karácsonyi témától, akkor leutánozhatod a havas tájat. Világoskék fondant alapot tegyél a muffin tetejére, majd díszítsd ehető ezüst cukorgolyókkal.
E mellé vásárolhatsz fehér, hópehely formájú cukorkákat, de ha érzel magadban némi kreativitást, fondant formázóval te is sorozatgyártásra lehetsz képes.

Dekoráció magyalággal

Hófehér fondanttal kell kezdened a műveletet, ezzel vond be a tündértorta tetejét. Ha van magyal formájú fondant szaggatód, akkor használd azt, és a zöldre színezett fondantból vágj ki leveleket (ha nincs, némi kézügyességgel leutánozhatod a formát).
Ízlésesen rendezd el a muffinok tetején, mégpedig úgy, hogy ne lapuljanak le teljesen a levelek, hanem kicsit domborúak legyenek. Ezt követően már csak néhány piros fondant bogyót kell krémmel a levelek köré ragasztanod.

Candy cane a tortán

Főként az amerikai filmekből ismert ez a cukorka, mely két klasszikus karácsonyi szín, a fehér-piros tökéletes harmóniáját jeleníti meg. Szerencsére nem csak az eredeti cukorkát, hanem a fondantot is felhasználhatod, ha ilyen díszítésre vágysz.
Készíts tejszínes, fehér csokis krémet, amit tölts habzsákba, majd szépen ívesen koronázd meg vele a muffinodat. Erre kerüljön egy darab candy cane dekoráció, amit te is könnyen elkészíthetsz egy piros és egy fehér fondant csík összecsavarásából, majd meghajlításából.

Olvastad már?  Az 5+1 legérzékibb ajándék nőknek, az ünnepi kényeztetéshez

Kétbalkezeseknek csillogó

Ha nem éppen a kézügyességedről vagy híres, akkor sem kell lemondanod a csodás tündértortákról. A muffin alapra nyomj habzsák segítségével krémet (ehető ételfestékkel bármilyen árnyalatúra színezheted), majd a szépen felfelé haladó ívet szórd meg ehető gyöngyökkel, vagy csillámmal.
Választhatsz kicsit, nagyot, vegyesen színezettet, vagy egyszínűt, szív alakút, vagy lepkéset… Szerencsére a kínálat óriási, könnyen megtalálhatod azt, amire vágysz.

Fenyőformájú

Ugyancsak a kevésbé ügyes tortakészítőknek lehet tökéletes választás a fenyő formájú tündértorta elkészítése. Ehhez egy fehér krémre lesz szükséged, amit zöld ételfestékkel sötétre színeztél. A nyomózsákba töltve magasra húzd a krémet, mégpedig úgy, hogy felfelé haladva egyre kisebb karikákat nyomsz egymásra.
A felső karikát íveld kicsit felfelé, végül tegyél a csúcsra egy csillag formájú cukorkát. A fát szórd meg apró ehető gyöngyökkel és már kész is vagy.