Kikapcsolódás / Utazás

Az 5 legszebb bakonyi látnivaló – 30 éve nem bírok betelni velük

Bakony

Bakonybéli Szentkút

Bakonybél az utóbbi időben lett népszerűbb, köszönhetően a rendszeresen megrendezett fesztiváljainak, mint amilyen a medvehagyma fesztivál, valamint a nemrégiben épült Bakonyi Csillagdának. Akárcsak a csillagászati obszervatórium, úgy a fesztivál is megér egy látogatást, de „holtidőben” is akad itt látnivaló bőven.

A falut elhagyva számos csodálatos túraút indul, ezek egyike az Odvaskő-barlanghoz vezet. Ha azonban Bakonybél közvetlen közelében maradnál, akkor a bakonybéli Szent-kutat érdemes megszemlélned. Bár ez a hely egy zarándokút része, az itt eredő forrás, a hozzá tartozó tó és a bájos kápolna kihagyhatatlan látnivalója a Bakonynak.

Mórocz-tető

Idáig inkább hegyvidéki látnivalókat, hegyekkel övezett tavakat, patakokat említettünk, ami a Bakonyt tekintve nem túl meglep. De nem csak ezt a domborzati képződményt tudja felmutatni a környék! A korábban kiemelt Tési-fennsík közvetlen szomszédságában helyezkedik el a Mórocz-tető, aminek a széléről minden irányba, akár 30-40 kilométerre elláthatunk.

Bár számos kilátó várja vendégeit a környéken, a Mórocz-tetőről szép időben feltárul előttünk a Bakony legjava, de még a Balaton déli partja sem marad rejtett. A tetőre érdemes az alsóperei arborétumtól indulni – utóbbi ugyancsak ingyenesen látogatható.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást