Hozzávalók 3 személyre:
50 dkg szőlő 50 dkg zsírszegény túró 1 evőkanál barnacukor 1 csomag vaníliás cukor 1 dl tej 1 evőkanál étkezési zselatin 2 dl növényi habtejszín szőlőlevelek a díszítéshez
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, a szemeket megszárítgatjuk.
A túrót áttörjük, hozzákeverjük a barnacukrot és a vaníliás cukrot.
A tejben megáztatjuk a zselatint, megmelegítjük, majd hűlni hagyjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, és a túrós krémhez keverjük.
Ebből a krémből 3-4 evőkanálnyit a zselatinba keverünk.
Ezt a zselatinos elegyet visszatesszük a túrós krémbe.
Alaposan összedolgozzuk az egészet.
Egy szép kistányérra rakjuk a zselatinos túrókrém 1/3-át szőlőfürt alakban.
A krém tetejét szőlőszemekkel kirakjuk.
Desszertünket tovább díszíthetjük szőlőlevelekkel.