A legjobb sportmelltartók attól függően, mire van szükséged: erős támaszú, anyukáknak, nagy mellre

A legjobb sportmelltartók attól függően, mire van szükséged: erős támaszú, anyukáknak, nagy mellre

Címlap / Stílus / A legjobb sportmelltartók attól függően, mire van szükséged: erős támaszú, anyukáknak, nagy mellre

Mielőtt viszont belekezdenénk, érdemes beszélni arról is, miért annyira fontos megfelelő sportmelltartót vásárolnod. A Portsmouth Egyetem kutatása szerint ha nem támasztja semmi a melledet edzés közben, akár 14 centimétert is mozoghat. Ha pedig erre nem figyelsz és rendszeresen olyan melltartóban edzel, ami nem ad megfelelő támaszt, akár maradandó károsodást is okozhatsz, ugyanis a Cooper-féle szalagok (amik alapvetően tartják a melledet) megsérülhetnek. 

Amire érdemes figyelned a választás során, az három dolog: a méret, a típus és az anyag. A méret szempontjából fontos, hogy ne szorítson a melltartó, ugyanakkor megfelelő tartást adjon. Ha úgy érzed, biztosan tart, kicsit feszesebb, mint egy sima melltartó, ugyanakkor nem korlátoz a mozgásban, megtaláltad a tökéletes méretet. A típus tekintetében arra érdemes figyelni, hogy kompressziós darabok általában úgy néznek ki, mint a crop topok, kisebb mellre ideálisak, mert szorosan ölelik körbe a tested. Ha viszont két külön kosárrész található a melltartón, leginkább ahhoz hasonlít, amit pólók alá szoktál felvenni. Utóbbi típus ideális nagyobb mellre. Az anyag szempontjából pedig mindenképpen olyat válassz, ami elvezeti a nedvességet a bőrről, így nem fogsz megfázni, sem pedig kipattogni, ráadásul gyorsan meg is szárad. 

Most, hogy az alapokat tisztáztuk, nézzük, melyek a legjobb sportmelltartók!

Nagy mellre: Nike Rival

Ez a sportmelltartó erős tartást ad, merevítős, állítható pántjainak köszönhetően pedig kényelmes viselet. Ideális például futáshoz és minden olyan sporthoz, ahol sokat mozogsz.

Nike

Anyukáknak: H&M sportmelltartó

A gyorsan száradó, nedvességelvezető anyagból készült sportmelltartó ideális szoptatós anyukáknak. A belsejébe betétet is tehetsz, de maga a melltartó is bélelt. Kényelmes anyagának köszönhetően egy pillanatig sem érzed benne kellemetlenül magad.

Alacsony támasz: Puma

Ha jógázni szeretsz, vagy olyan alacsony intenzitású sportot választasz, ami nem jár sok mozgással, egy alacsony támaszú sportmelltartó is elég lehet. Ez a púderszínű Puma például tökéletes.

Közepes támasz: Adidas Don’t Rest Primeknit Lux Bra

Ideális bringázáshoz és konditermi edzéshez, hiszen ez a melltartó közepes támaszt nyújt. Szorosan körülöleli a testedet, kompressziós, így igazán kényelmes. Varrásmentes kialakításának és jól szellőző anyagának köszönhetően maximális kényelmet nyújt.

Adidas

Erős támasz: Nike FE/NOM Flyknit

A kompressziós sportmelltartó erősen tart, hogy mindig a maximumot tudd magadból kihozni edzés közben. Pont ott tart, ahol szükséges és ott nyúlik, ahol kell, így teljes kényelemben tolhatod le benne a kemény edzéseket.

Nike

Mintás: Dorina Extreme 

Ez a Dorina sportmelltartó különleges, absztrakt mintás, ugyanakkor a stílus nem megy a kényelem és a tartás rovására, ugyanis erős támaszt nyújt. Az elején lévő cipzár teszi még extrábbá.

ASOS

Izzadás ellen: Nike alpha UltraBreath

A Nike sportmelltartója erős tartást ad, elképesztően könnyű és a legizzasztóbb sport közben is szárazon tart. Nagyon gyorsan szárad, nem párnázott, az elöl lévő keresztpántja pedig arról gondoskodik, hogy ne mozduljon el sportolás közben.

Nike

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!