Egészség / Életmód

A 7 legjobb harcművészet, ha valóban érdekel az önvédelem

A 7 legjobb harcművészet, ha valóban érdekel az önvédelem

Ju Jitsu

A lista legváltozatosabb tagja. Az ütések és a rúgások mellett célba veszi a támadó szemeit, ízületeit, illetve akár harapni is lehet benne. A cél, hogy kibillentsd az ellenfelet a gravitációs súlypontjának megtalálásával. Egyszerű és hatékony, de a fokozott sérülésveszély miatt csak egyesületben ajánlott folytatni.

Boksz

A sportág nyugati fajtája a tévéből ismert piros sarok – kék sarok felállást jelenti. Ha láttál már bokszmeccset, pontosan tudod, mire számíthatsz. Szigorú szabályok vannak, a lábakat csak mozgásra szabad használni, s a kezek vannak a középpontban. Előnye, hogy nagyon szépen definiált karokat és vállakat formál.

Keysi

A Batman filmek kapcsán elhíresült harcmód kifejezetten önvédelmi célzattal fejlődött ki. Figyelembe veszi az ösztönöket, és a reflexszerű mozdulatok továbbfejlesztésével garantálja a hatékony fellépést. Vannak, akik éppen ezért nem ismerik el legitim sportágként, ám kétségkívül tény, hogy az önvédelem egyik leghatékonyabb eszköze.

Ha szeretnél valamilyen önvédelmi képzésen részt venni, de nem tudsz dönteni, bátran nézz körül, milyen lehetőségek vannak a lakóhelyed közelében! Speciális női önvédelmi tanfolyamok is léteznek, ahol a harcművészetek kombinációjával tehetsz szert alapvető jártasságra.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást