Egészség / Életmód

A 7 legjobb harcművészet, ha valóban érdekel az önvédelem

A 7 legjobb harcművészet, ha valóban érdekel az önvédelem

Kick-box

Mint ahogy azt a sportág nevéből sejtheted, a rúgásokra helyezi a hangsúlyt. Utcai támadás esetén kicsi a valószínűsége, hogy az ellenfeled bármilyen szakszerű technikát ismer, éppen ezért akár egy jól irányzott rúgással is ártalmatlanná teheted. A kick-box lényege, hogy megtanít pontosan ütni, rúgni és elzárkózni az érkező találatok elől.

Karate

Itt kifejezetten a támadás leszerelése áll a középpontban. Neve szó szerint „üres kezet” jelent, tehát ez a sportág nem használ semmilyen fegyvert. Ez a tény különösen hasznos lehet támadás esetén, mivel nem túl sanszos, hogy önvédelemre alkalmas eszközt szorongatsz éppen, amikor megtörténik a baj.

Aikido

Ez az érdekes harcművészet könnyedén megkülönböztethető a többitől. Tartalmaz néhány lenyűgöző elemet, de javarészt az ellenfél támadáskor hagyott védelmi réseit aknázza ki. A nyugati kultúra legnépszerűbb aikidósa nem más, mint Steven Seagal – ha láttad a filmjeit, sejtheted, miről van szó.

Wing-tsun kung-fu

A kung-fu ezen válfajának legismertebb sztárja Bruce Lee. A mozdulatok elsajátításával egy nálad kétszer nagyobb testsúlyú férfit is könnyedén padlóra küldhetsz. A wing-tsun tanfolyamok előnye, hogy legtöbbjük speciális önvédelmi kurzussal kezdődik, tehát nem kell sokat várnod, mire eljutsz a „lényegig”.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást