A 15 legjobb film a Cannes-i filmfesztiválon

A 15 legjobb film a Cannes-i filmfesztiválon

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A 15 legjobb film a Cannes-i filmfesztiválon

Hogy melyek voltak a legjobb filmek az idei Cannes filmfesztiválon, azt itt megtudhatod.

We Need To Talk About Kevin (Beszélnünk kell Kevin-ről)

Egy anya küzd megfejteni fia szociopata viselkedését, a brutális, tragikus események pedig fokozatosan sűrüsödnek.

This must be the place (Ez kell legyen az a hely)

Egy elcsigázott ex-rockzenész nyugdíjas (Sean Penn) elindul felkutatni egész Amerikát egy náci tiszt után, aki édesapját kínozta Auschwitzban.

La Piel Que Habito (A bőr, amiben élek)

A Pedro Almodóvar-t játszó Antonio Banderas egy megzavarodott plasztikai sebészt alakít, aki félelmetes bosszút áll azon a férfin, aki megerőszakolta imádott lányát.

Habemus Papam (Van Pápánk)

A pápa halála után megválasztják utódját, a bíborost, aki nem bír ekkora felelősséget elviselni.
A Vatikán keresi a módját, hogyan segítsen a szorongó, depressziós pápának, míg a világ úgy tűnik hiába várja az erkélyre az új pápát.

Drive

Egy igazi amerikai rabló film, szenzációs kaszkadőr mutatványok egy nem épp hétköznapi rablás után levő menekülés közben.

Pater

Egy szokatlan esszé, mely inkább dokumentumfilm, mintsem fikció.
A rendező Alain Cavalier és barátja, Vincent Lindond színész, politikus-üzletembereket játszanak. A politika nyelvétől és a számos vicces helyzettől a film valóban működik.

Oslo, augusztus 31

A norvég főváros egy fiatalember szemével, aki 24 órás egzisztenciális válságot él meg. Ez egy valódi “csendben megrázó” film, a kietlen poklot tárja elénk.

Midnight in Paris (Éjfél Párizsban)

Cannes nyitó filmbemutatója az Éjfél Párizsban volt. Olyan ez a film, mint egy nyitott szerelmeslevél a francia fővárosban Owen Wilson és Marion Cotillard főszereplésével.

The Yellow Sea (A Sárga-tenger)

Egy izgalmas krimi-dráma, amelyben a szerencsejátékos taxisofőr számára kínál a banda főnöke kiutat az adósságból, egy tengerentúli “szívességért” cserében.

The tree of life (A családfa)

Egy 11 éves fiú, Jack életébe nyerhetünk betekintést. Eleinte minden csodálatosnak tűnik a három gyermekes család életében, mígnem a betegség, szenvedés és halál mindent elsötétít.
A felnőtt Jack elveszett lélek lesz a modern változó világban, az egyetlen ami nem változik, az a rendszer, aminek mindannyian részesei vagyunk. Jack megtanul megbocsájtani apjának és egy új élet felé veszi útját.

Toomelah

Az ausztrál rendező Ivan Sen legújabb filmje. A tíz éves Danielt, aki a gangszter életre vágyik, kicsapják az iskolából.
Hamarosan azonban megtudja, hogy a banda élete nem csupa szórakozás Toomelahban ( őslakos közösség Queensland határánál).

Melankólia

Lars von Tier nem-lineáráis pszichológiai drámája két nővér (Kirsten Dunst és Charlotte Gainsburg) lassú, egymástól való elsodródását mutatja be.

Csipkerózsika

Julia Leigl forgatókönyvíró rendezői debütálása a “Csipkerózsika”. Ez a második Cannesban bemutatott ausztrál filmdráma.
Egy erotikus film, amelyben a Lucyt játszó Emily Browning egy fiatal egyetemista, aki belekeveredik a vágy és szépség világába.

The Beaver

Mel Gibson egy játék cég depressziós vezérigazgatóját játsza, aki feleségével (Jodie Foster) és két fiával egy hód bábjátékkal kommunikál, hogy javítani tudja sérült életét.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást