A 6 leghatásosabb feszesítő, alakformáló testpakolás

A 6 leghatásosabb feszesítő, alakformáló testpakolás

Címlap / Stílus / Test / A 6 leghatásosabb feszesítő, alakformáló testpakolás

Hatásos testpakolásokért nem kell feltétlenül drága wellness szalonokba menned, hiszen otthon is elkészítheted őket. Persze néhány hozzávalóra szükséged lesz, de ezen felül már csak a kitartásodon múlik a végeredmény.

Tengeri sós testpakolás

A tengeri só már régóta híres jótékony hatásairól, a testet belülről és kívülről szemlélve egyaránt. Sós fürdőt készíthetsz méregtelenítés céljából, de némi olívaolajjal tökéletes radírt is előállíthatsz ebből az alapanyagból.
Dörzsölés után sokkal puhább, selymesebb és feszesebb lesz a bőröd, a tengeri sóban levő ásványi anyagok pedig még tovább segítik megújulását. Ráadásul a kezelést követően alkalmazott olajok mélyen felszívódnak, így varázsolva makulátlan bőrt.

Paprikaolajos testpakolás

Már nem olyan kellemes kezelésről beszélhetünk, mint ami a tengeri sós pakolást illeti, de ha valami, akkor a paprikaolaj hatékony bőrmegújító.
Szépészetileg elsődlegesen a narancsbőr eltüntetésére alkalmazzák, de a sportolóknak is sokat segít a bemelegítés során. A paprikaolajat gyakran alkalmazzák tekercseléssel egybekötve, így még hatásosabban tudja feszesíteni a kényes területeket.

Fahéjas testpakolás

A fahéjolajas pakolás ugyancsak azt a célt szolgálja, amit a paprikaolaj. Zsírégető, méregtelenítő hatása miatt remek méregtelenítő, bőrmegújító, testfeszesítő. Egyesek, akik nem bírják a paprika csípősségét, a fahéjolajra esküsznek, ami ráadásul még csodás illattal is bír.
Otthoni kikeverés esetén azért nem árt vigyázni, hiszen ha túlzásba esel, akár égési sérülést is okozhatsz magadnak. Főleg a kezdetekkor, kísérletezéskor támaszkodj inkább a boltban kapható készítményekre, és az előírásokra.

Kávés testpakolás

A kávés testpakolásokat leggyakrabban ugyancsak a bőr frissítésére, energetizálására és a narancsbőr eltüntetésére javasolják, hiszen főleg koffeint tartalmaz, ami e célokra kiválóan alkalmazható.
A kávézaccot felesleges egyből a kukába önteni, apró szemcséinek köszönhetően tökéletes bőrradírnak bizonyul, ami egyúttal feszesíti is a testet. Érdemes némi illóolajjal, bázisolajjal és sóval dúsítani az egyveleget, így már könnyen betekercselhetővé válik a test, és a hatóanyagok maximálisan kifejthetik jótékony hatásaikat.

Iszapos és agyagos testpakolás

A tengeri só mellett ugyancsak a természetnek köszönhetjük az iszapos és az agyagos testpakolásokat, amik nagyszerűen alkalmazhatóak a feszesítés során. Tökéletes alternatíva azok számára, akik igyekeznek minél több káros anyagtól megóvni szervezetüket, de mégis rugalmas bőrre vágynak.
Ha véletlenül jótékony hatású iszapforrás közelébe kerülsz, véletlenül se maradj ki a mártózásból, ugyanis a bőrre kerülő, ott megszáradó iszap a lemosása után hihetetlenül puha bőrt hagy maga után. Természetesen otthon, vagy szalonokban is kísérletezhetsz a kifogástalanul hatékony agyaggal, iszappal, az eredmény garantáltan nem marad el.

Kakaós testpakolás

Nem maradhat ki a sorból a kakaós, csokis testpakolás sem, mely ugyancsak jótékony hatást vált ki a bőr állagára, állapotára. Mindemellett csodás illatával kényezteti a lelket és endorfint szabadít fel anélkül, hogy akár egyetlenegy plusz deka megjelenése végett aggódnunk kellene.
A csokis, kakaós testpakolások persze nem olyan hatékonyak, mint mondjuk a paprikaolajjal végzett kezelések, de ezek célja sokkal inkább a kényeztetés, lazítás, mint a narancsbőrrel szemben felvett drasztikus küzdelem.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást