Még a filmeken sem szól mindig a karácsony kizárólag a boldog és megható pillanatokról. Bár az is igaz, hogy sok-sok év múlva főként a bakikra fogunk emlékezni, azért nem árt, ha minimálisra csökkented ezek esélyét.
5/6 Elégetted a menüt
A karácsonyi menü során alapszabály, hogy mindig legyen B-terved, hiszen figyelmetlenségedben odaéghet a pulyka, vagy kukában landolhat a krokett, mert túl forró volt az olaj. Először is nem kell pánikba esni, hiszen bár tényleg csodás, ha az asztal közepén díszeleg a csodásan megpirult hús, azért az sem utolsó, ha az égett részeket eltávolítod és apró csíkokra szeled a megmaradt falatokat. Ha túl száraz lett a végeredmény, akkor készíts hozzá gyorsan egy gyümölcsös vagy gombás mártást és máris megmentetted a menüt.
Amennyiben a süti égett oda, hasonlóképpen kell eljárnod. Vágd körbe a piskótát, tépkedd apróbb darabokra, öntözd meg rummal, majd készíts hozzá egy csokis mártogatóst; némi lekvár és gyümölcs felhasználásával ízletes pohárkrém lehet belőle.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!