Sokak kedvence a szezámmagos csirke. A szezámmag valóságos kalciumbomba. Csontritkulás esetén rendszeres fogyasztása javasolt. Vitaminokban (A, B1, B2, E) és további ásványi anyagokban (foszfor, magnézium, réz, kálium, vas) gazdag.
Finom ízét legjobban pörkölve mutatja meg. A hagyományos rántott csirkemellel is szinte csodát tesz a szezámmag.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- só
- bors
- 2 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál szezámmag
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemell filét szép vékony szeletekre vágjuk. Klopfolni nem kell, elég, ha tenyerünkkel meglapogatjuk. Sózzuk, borsozzuk a hússzeleteket.
A húsokat először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk.
A zsemlemorzsát összekeverjük a szezámmaggal. Ez a „borítás” lesz a panírozás utolsó állomása.
A szezámmagos zsemlemorzsába forgatott csirkemellet bevonatos serpenyőben megsütjük.
A szezámmagos csirkemellet salátával kínáljuk.