Már minden ételt tapadásmentes serpenyőben, vagy kuktában készítek – utóbbiban szoktam főzni a mennyei krémleveseket is.
Azt vettem észre, hogy a kuktában az ételek nem csak sokkal gyorsabban elkészülnek, hanem jóval ízletesebbek, aromásabbak is. Természetesen nekivághatsz a krémleves főzésnek hagyományos edényben is, de ha van kuktád, ideje elővenned!
3/5 Gesztenye krémleves
A főtt, vagy sült gesztenye mennyei finomság az őszi szezonban, de nem csak magában érdemes nassolni: sós fogásokhoz a köret részeként, vagy akár töltelékként éppolyan jó választás, mint desszertekbe, vagy akár levesbe.
Hozzávalók: 1 marék mazsola, löttyintésnyi rum, 25 dkg főtt gesztenye, ízlés szerint cukor, 8 dl tej, vagy növényi tej, 1 csomag vaníliás (vagy tejszínes) pudingpor
Elkészítése: A mazsolát áztasd be a rumba és tedd félre. A tej egyik felében keverd el a vaníliás pudingport és a cukrot, a másik feléhez pedig add hozzá a villával összenyomkodott gesztenyéket.
A pudingos tejet kezdd el forralni, amikor már sűrűsödik, add hozzá a gesztenyés masszát is. Pár percig forrald, majd húzd le a tűzről és turmixold össze alaposan. Ízlés szerint hígíthatod még, de tálalás előtt semmiképpen se feledd el hozzáadni a krémes finomsághoz a leszűrt mazsolákat.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!