A legegyszerűbb ünnepi frizura, amit pár perc alatt elkészíthetsz

A legegyszerűbb ünnepi frizura, amit pár perc alatt elkészíthetsz

Címlap / Stílus / Haj / A legegyszerűbb ünnepi frizura, amit pár perc alatt elkészíthetsz

Tanácstalan vagy, milyen frizurát készíts magadnak az ünnepi vacsorára? Esetleg nem is mersz semmihez hozzáfogni, mert úgy érzed, nincs elég kézügyességed hozzá? Ne aggódj, ezt a frizurát elkészítheted félhosszú hajból is, és extra kreativitásra sem lesz szükséged!

Leválasztás és tekerés

Első lépésben a hagyományos módon szárítsd meg a hajadat – ha szükséges, akár ki is vasalhatod, esetleg tehetsz egy próbát a hullámos, göndör fürtjeiddel.

Ezután le kell választanod egy tincset a hajadból: a frufrud vonalától indulj, de a füled mögötti részt se hagyd ki. (Fontos, hogy megjegyezd, mekkora szélességgel dolgoztál, ugyanis a másik oldalon is meg kell ismételned ezt a lépést.)

Ha megvan a tincs, kezdd el óvatosan megcsavarni: belülről kifelé irányuló mozdulatokkal haladj, de lényeges, hogy a szálak tövét kihagyd ebből a lépésből, különben nem fognak szépen rásimulni a fejedre.

Jöhet a másik oldal

Haladj végig a tincsen a csavarással, és csupán az alsó néhány centit hagyd szabadon.

Most lesz szükséged egy kis kézügyességre, ugyanis nem szabad elengedned a tincset (legfeljebb ideiglenesen, óvatosan letűzheted).

A másik oldalon ugyanezt kell megismételned. Amint írtam, ügyelj rá, hogy ugyanakkora tinccsel dolgozz, hiszen csak így lesz igazán szép és szimmetrikus a végeredmény. 

Arra szintén figyelj, hogy most is belülről kifelé irányuljon a tekerés! Amint elérted ennek a tincsnek végét, fogd össze a másik, már korábban becsavart tinccsel.

Csomózd meg a csavart

A következő lépés bonyolultnak tűnhet, de éppen ez a szép ebben a frizurában: úgy tűnik, hogy órákat szántál rá, pedig egyszerűen és villámgyorsan elkészültél vele.

Csupán annyi a dolgod, hogy a két megcsavart tincset összecsomózd.

Ne aggódj, nem marad ott a gubanc a hajadban, ki fogod tudni bontani!

Azonban annak érdekében, hogy a csomó egész este biztosan tartson, bele kell tűznöd egy hullámcsatot.

Próbálj kisebbet választani, és törekedj arra, hogy sehol se látszódjon ki!

Tűzd el a végét

Ezután már csak annyi teendőd van, hogy a tincsek végeit szépen kivezeted oldalra, és óvatosan letűzöd őket a csomó mindkét felén.

Figyelj rá, hogy egészen a csatig megmaradjon a tincsek csavart formája, a letűzés alatt pedig majd az egész szépen belesimul a frizurádba.

Ezzel az ünnepi frizurával garantáltan bezsebelhetsz néhány bókot a rokonlátogatásokon! 😉

Muzsik Fodrászat

Ha nem csak olvasni szeretnéd fodrász szakértőnk cikkeit, de örülnél, ha személyes tanácsokkal is ellátna és ő maga venné kezelésbe a frizurádat, akkor jelentkezz be hozzá a Muzsik Szalonba! 🙂
 

Muzsik Fodrászat Facebook

Személyes és telefonos bejelentkezés: 

Budapest, Bécsi út 92.
(1) 367 4860

www.muzsik.eu

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást