Esküvő / Párkapcsolat / Szerelem

A 4 legbosszantóbb dolog, amivel az ifjú pár találkozik az esküvőjén – Pedig meg lehetne előzni!

A 4 legbosszantóbb dolog, amivel az ifjú pár találkozik az esküvőjén – Pedig meg lehetne előzni!

Diákként volt szerencsém néhány évet lehúzni a vendéglátásban, többek között különféle rendezvényeket, esküvőket bonyolítottunk le. Ennek köszönhetően belepillanthattam a háttérmunkákba, és azt is végigkísérhettem, mitől keserednek el a legjobban az este főszereplői. Szerencsére ezeknek a bosszantó dolgoknak a többsége kivédhető akkor, ha egy kicsit nagyobb körültekintéssel álltok az esküvőtök elé.

Folyton félbeszakítják az esküvőt a vendégek

A bosszantó dolgok között élen járt a szertartások félbeszakítása, amiről rendszeresen gondoskodtak a különböző rokonok, ismerősök. Jól látszott, hogy a menyasszonynak semmi kedve nincs újra feltápászkodni a székről egy fotó erejéig, és az újdonsült férj sem kíván több pertut inni, de az ittas rokonokat egyáltalán nem volt könnyű lerázni. A legtöbb pár nem díjazta a meglepetés programokat sem, avagy azokat az önjelölt előadókat, akik a nem várt pillanatban köszöntőt mondtak, vagy éppen egy játékot dobtak be a közösbe. Az állandó félbeszakításnak szerencsére könnyű elébe menni.

Ha van vőfélyetek, akkor kérjétek meg, hogy többször is hívja fel a figyelmet arra, hogy lesz egy kijelölt időszak a fotózásra, gratulációk, ajándékok átadására.

Szükség esetén hivatkozhattok rá, hogy ő diktálja a menetrendet, és megbíztok a tapasztalatában, kicsit legyenek türelemmel az ismerősök.

Az önjelölt ceremóniamestereket pedig egyszerűen leállíthatjátok azzal, ha a zenekarral is egyeztettek: ne adják ki a kezeik közül az irányítást, ne engedjék át a mikrofont másoknak és jelezzenek a vőfélynek, mielőtt valaki plusz programot iktatna az esküvőtökbe.

Kényelmetlen és erőltetett a fotózás

A fotózás kulcsfontosságú része az esküvőknek, hiszen ezek az emlékek lesznek azok, amiket évek múltán is örömmel fogtok visszanézni – persze csak akkor, ha a sok ezer kattintás között akadnak jól sikerült képek is. Előfordul ugyanis, hogy valakinek egyszerűen nincs benne a vérében a „modellkedés”, és ezt érdemes elfogadni a konfliktusok elkerülése érdekében.

De akkor hogyan tehetitek élvezetessé a fotózást? Jó ötlet, ha ismerős fotóst kerestek, akinek a társaságában könnyebben fel tudtok oldódni. Ha ez nem megoldható, akkor a választott fotóssal találkozzatok legalább egy-két alkalommal személyesen is, így nem csak az elképzeléseiteket beszélhetitek meg, hanem kicsit megismerkedhettek egymással.

Ezen felül fontos, hogy ne áldozzatok mindenáron sok-sok órát a projektre, mert ez elronthatja a kedveteket, és akár az estére is rányomhatja a bélyegét.

Ha jó fotóst választottatok, akkor egész biztosan készült néhány remek fotó – nem kell, hogy komplett portfóliót készítsenek rólatok!

A vendégeknek nem ízlik az étel

Az étel nagyon-nagyon fontos része az esküvőknek, ezért nem érdemes a véletlenre bízni a fogásokat. Újíthattok, tervezgethettek önállóan is, de szerencsés, ha bíztok a vendéglátósok tapasztalatában, illetve kínáltok alternatívákat a hagyományos ízek kedvelőinek is. Azt egyébként el kell fogadni, hogy nem tudtok olyan étlappal előrukkolni, ami mindenkinek elnyeri a tetszését. Próbáljatok meg jó hírű szakácsokat, tapasztalt konyhát megbízni a feladattal, de ne vegyétek a szívetekre, ha valaki esetleg megjegyzést tesz az ételre: ez olyasmi, amiben lehetetlen mindenki kedvére tenni. Ha pedig több fogás között válogatva sem tud valaki egy jót enni, az nem a ti hibátok.

Előre nem egyeztetett menyasszonyrablás

A menyasszonyrablás egy kedves hagyomány, de nem feltétlenül passzol bele minden esküvőbe. Míg a magánéletben megtapasztaltam, hogy ez milyen jó buli lehet, addig a diákmunka során láthattam, hogy akár tönkre is vághatja a komplett eseményt.

Volt ugyanis olyan esküvő, amin órák hosszat tartott a rablás, és mivel rengetegen eltűntek kiszabadítani a menyasszonyt, az ottmaradók hangulata nagyon elromlott, teljesen leült a buli.

A visszatérők ugyan ismét meghozták a jó kedvet, de voltak olyanok, akik egyszerűen nem várták meg, hogy ismét felbukkanjon a pár.

A tanulság ebből az, hogy a rablással kapcsolatosan szintén érdemes egyeztetnetek. Ha szeretnétek, akkor beszéljétek meg az időpontját és ügyeljetek rá, hogy ne legyetek távol túl sokáig. Ha pedig nem vágytok rá, akkor ezt mondjátok el az ismerősöknek – nekik tiszteletben kell tartaniuk a kívánalmaitokat.

Képek forrása: halfpoint/Depositphotos.com, frantic00/Depositphotos.comValentyn_Volkov/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást