Ekkor és így kellene csillapítani a lázat – Mi van, ha a gyógyszer nem viszi le?

Ekkor és így kellene csillapítani a lázat – Mi van, ha a gyógyszer nem viszi le?

Címlap / Életmód / Egészség / Ekkor és így kellene csillapítani a lázat – Mi van, ha a gyógyszer nem viszi le? / 4. oldal

Egészen más számít normális testhőmérsékletnek egy kisbabánál, mint egy felnőttnél, ráadásul a láz nem is mindig rossz dolog. Elhoztunk pár fontos információt, amit a koronavírus idején mindenkinek tudnia kellene!

Korábban a vizes borogatás is bevett szokás volt, de mára már ezt sem feltétlenül javasolják, mert nem segít sokat a láz csillapításában. Általában csak az a látszatot kelti, hogy csökkenti a testhőmérsékletet, de valójában annyira minimális ponton éri a testet hideg víz (ami ráadásul pillanatokon belül felmelegszik), hogy nem tesz hozzá a láz csökkentéséhez.

Hány fokos láz utalhat koronavírusra?

A koronavírus egyik tünete a hőemelkedés és a láz, ezért mindenki kíváncsi arra, hogy miből lehet megállapítani a betegség jelenlétét. Sajnos a lázból erre nem fogsz választ kapni, hiszen teljesen egyénfüggő, hogy kinél milyen tünetek jelentkeznek, és milyen erősséggel. Egy enyhe hőemelkedés ugyanúgy előjelezhet koronavírust, mint egy magas láz, ráadásul tarthat pár óráig is, vagy akár több napon át. A legfontosabb, hogy ha belázasodtál, ne hagyd el a lakást, és telefonon kérd ki az orvosod tanácsát!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»