Ekkor és így kellene csillapítani a lázat – Mi van, ha a gyógyszer nem viszi le?

Ekkor és így kellene csillapítani a lázat – Mi van, ha a gyógyszer nem viszi le?

Címlap / Életmód / Egészség / Ekkor és így kellene csillapítani a lázat – Mi van, ha a gyógyszer nem viszi le?

Egészen más számít normális testhőmérsékletnek egy kisbabánál, mint egy felnőttnél, ráadásul a láz nem is mindig rossz dolog. Elhoztunk pár fontos információt, amit a koronavírus idején mindenkinek tudnia kellene!

Mi a megfelelő testhőmérséklet?

A normális testhőmérséklet életkortól is függhet, ahogy az sem mindegy, a testnek melyik részén mérik. Általában hónaljban, lázmérővel állapítjuk meg leggyakrabban, egy hőmérőgyártó cég szerint pedig ez valahogy így néz ki:

2 éves korig 37.3°C-ig, 10 éves korig 36.7°C-ig, e felett pedig 36.9°C-ig beszélhetünk átlagos testhőmérsékletről, láz és hőemelkedés nélkül.

65 éves kor felett viszont fontos komolyan venni a hőemelkedést, hiszen egy bizonyos kor felett már a 36.3°C-t tartják a maximális normál testhőnek, felette pedig már hőemelkedésről beszélhetünk. De mindezt befolyásolja az is, hogy épp mi történik a környezetedben, vagy mit csinálsz. Teljesen normális, ha edzés közben magasabb lesz a testhőmérsékleted, ha kiszállsz a forró fürdőből, sőt, általában délután is többet mutat a hőmérő, mint reggel, amikor felkelsz. Akkor sem kell megijedned, ha a kisbabádnál kicsivel 37 feletti hőmérsékletet mérsz, hiszen ez teljesen normális a testük mérete és a gyorsabb metabolizmusuk miatt!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»