A lakásod szépítgetése terápiának is beillik – Így hat az otthonod a közérzetedre

A lakásod szépítgetése terápiának is beillik – Így hat az otthonod a közérzetedre

Címlap / Otthon / A lakásod szépítgetése terápiának is beillik – Így hat az otthonod a közérzetedre / 3. oldal

Külön terekre bontva

Akkor is különítsük el a helyiségeket funkcióik szerint, ha kis lakásban élünk, még ha csak vizuálisan is. Egy szőnyeg például elválaszthatja az ebédlőt a konyhától, vagy egy függöny jótékonyan eltakarhatja az íróasztalt, hogy ne lássuk az ágyból és így ne jusson róla eszünkbe a munka.

Ezekkel a kis trükkökkel segítünk az agynak abban, hogy a lakásban mozogva mire koncentráljon: evés, munka, pihenés, stb.

A mindennapi jólét kulcsa, hogy olyan tárgyakkal vegyük körbe magunkat, amiket szeretünk és jó érzéseket keltenek bennünk, a többitől szabaduljunk meg. Otthonunkat tartsuk ellenőrzésünk alatt és alakítsuk úgy, hogy tükrözze személyiségüket.

Ha életünkben változás történik, azt reflektálja a környezetünk is, akár egy fal átfestésével vagy egy új dekorációs elemmel. Mivel személyiségünk fejlődik és emberként is folyamatosan változunk, alakítsuk át a lakást ennek megfelelően. Ahogy a boldogság nem egy állandó érzés, úgy otthonunk se legyen mindig ugyanolyan, mert akkor életünk is megrekedhet.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást