A lakásod szépítgetése terápiának is beillik – Így hat az otthonod a közérzetedre

A lakásod szépítgetése terápiának is beillik – Így hat az otthonod a közérzetedre

Címlap / Otthon / A lakásod szépítgetése terápiának is beillik – Így hat az otthonod a közérzetedre / 2. oldal

Köszönj el a kupitól!

Egy másik fontos egyetemes szabály az, hogy a harmadik szemünk nem szeret rendetlenséget látni és a felhalmozódott, haszontalan tárgyak megterhelik a tudatalattinkat. Egy kényelmes, inspiráló otthonban tehát rend és tisztaság van. A hálószoba sötét, hűvös és nincsenek elektronikai készülékek. A színekkel kapcsolatos kutatások szerint a zöld és a kék árnyalatai nyugtatóan hatnak ránk és még a vérnyomásunkat is lejjebb viszik valamelyest, míg a vibráló vörös izgató hatással bír.

A többi szín hatása kultúránként változó lehet, de ami univerzálisan negatívan hat mindenkire, az a színek hiánya. A „fehér hatás” tanulmány szerint ugyanis ez a vizuális üresség nyugtalanító, mert nincs semmi részlet, amire agyunk koncentrálhatna és ezáltal megpihenhetne. 

A szakértők szerint hasznos, ha otthonunkat folyamatosan rendezgetjük, mert a változások ösztönzően hatnak az agyra. Ajánlott különböző textúrájú lakberendezési elemekkel körbe vennünk magunkat, illetve olyan tárgyakkal, amik visszaverik a fényt. A víz, mint elem jelenjen meg és minél több zöldnövény legyen a szobákban.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást