Lakásfestés? Felújítás? Mi a helyzet az ezzel járó takarítással?

Lakásfestés? Felújítás? Mi a helyzet az ezzel járó takarítással?

Címlap / Otthon / Dekor / Lakásfestés? Felújítás? Mi a helyzet az ezzel járó takarítással?

A megfelelő eszközök és tisztítószerek megválasztása

A festés elég makacs nyomot tud hagyni a burkolólapokon és nyílászárókon is. Sokan elkövetik viszont azt a hibát, hogy túlságosan erőszakosan akarják eltávolítani ezeket. Ezzel viszont elég nagy kárt csinálhatunk. Először is érdemes a súrolóporokat, a dörzsiszivacsot és minden egyebet elfelejtenünk. Ezek elég könnyedén, viszont annál csúnyábban, összekarcolhatják a járólapokat. Tehát ilyenkor mindig a finomabb anyagú törlőrongyok mellett tegyük le a voksunkat.

A tisztítószerek megválasztása szintén komoly figyelmet érdemel. A járólapokhoz szinte bármilyen folyékony, vízben oldott tisztítószer megteszi ugyan, de a nyílászárók ennél sokkal kényesebbek. Nem is feltétlen az anyaguk miatt, inkább a felület nagysága a ludas ilyenkor. Sokan ugyanis a kisebb felületű helyekre nem oldják fel vízben az adott tisztítószereket – egyszerűen csak a rongyra spriccelve az adott szert, elkezdik törölgetni vele az ablakkeretet. Ez viszont tönkreteheti annak a felületét.

Talán egyes műanyag nyílászárók még túl is élhetik sértetlenül a műveletet, de a fa és alumínium darabokra már nem feltétlenül ez a sors vár. Egyes esetekben viszont a sima vizes törlőrongy is elég lehet. Különösképp igaz ez akkor, ha még azelőtt látunk neki a takarításnak mielőtt a festék megszáradt volna.

Az egyszerűbb megoldás?

Igen, van ilyen is. Egy megfelelő takarítócég nagyban kérheti a festés utáni takarítás műveleteit. Az erre szakosodott profi takarítók biztosan nem tesznek majd kárt semmiben, és megkímélnek bennünk az összes macerától. Ha esetleg nagyon idegenkednénk ettől, akkor is megéri szétnéznünk a különféle takarítócégek közt. Egyesek például szinte fillérekért profi munkát végeznek, így nem kell feltétlen milliomosnak lennünk ehhez – a sztereotípiákhoz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást