Dekor / Életmód / Otthon / Pénz és hivatás

5 lakberendezési baki, ami miatt nem találsz vevőt az ingatlanodra

5 lakberendezési baki, ami miatt nem találsz vevőt az ingatlanodra

A felújítás során mindenki szebb, funkcionálisabb és kényelmesebb otthont szeretne kialakítani. Ha viszont egyszer el szeretnéd adni az ingatlant, a vevőkre is gondolni kell. Vannak olyan változtatások, amik nem feltétlenül passzolnak a lakókörnyezethez vagy a vevők igényeihez, ezért a felújítás során erre is érdemes gondolni. A túlzásba vitt egyediség gyakran inkább elijeszti az embereket, emiatt lehet, hogy áron alul tudod eladni a lakásodat. A következő 5 hiba is gyakran előfordul, aminek eredménye, hogy sokkal nehezebb lesz új tulajdonost találni az ingatlanra.

Falakkal szűkíted a teret

Azzal nincs probléma, ha egy nagy térből két szobát kialakítasz, hiszen manapság, a home office fénykorában szuper, ha van egy külön dolgozószoba is a lakásban. A probléma viszont akkor kezdődik Svetlana Choi, New-York-i bróker szerint, ha szükségtelenül osztod kisebb helyiségekre az ingatlant. Sokan ugyanis kedvelik a nagy, tágas tereket és hiába van sok kicsi helyiség, ha a nappali is zsebkendőnyi méretűre zsugorodik emiatt. Inkább legyen kevés, de világos, fényes szoba, mint több kicsi, zsúfolt.

istockphoto

Eltérő padlóburkolatok

Rebecca Negard, Santa Fében dolgozó ingatlanos szerint a túl sok különböző padlóburkolat is negatívan hathat a lakáseladásra. Akkor van probléma, ha a közös terekben (nappali, étkező, konyha) is különböző a burkolat, ráadásul a hálószobákban is. Érdemesebb ugyanazzal a laminált padlóval, vagy a most divatos vinyl burkolattal dolgozni. Utóbbit például a nappaliban és a konyhában is alkalmazhatod, mert nagyon könnyen tisztítható és strapabíró is.

A nem teljesen elszeparált terekben pedig arra is érdemes ügyelned, hogy színben hasonló szőnyegeket válassz. Ezek ugyanis megnövelik a teret és egységesebbé teszik az összhatást. A sok kicsi szőnyeg helyett pedig válassz inkább egy-egy nagyobbat.

istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást