5 lakberendezési baki, ami miatt nem találsz vevőt az ingatlanodra

5 lakberendezési baki, ami miatt nem találsz vevőt az ingatlanodra

Címlap / Otthon / Dekor / 5 lakberendezési baki, ami miatt nem találsz vevőt az ingatlanodra

Az ingatlanok eladása során rengeteg szempontra érdemes figyelni, ugyanis egy-egy apróság sokat hozzátehet, vagy éppen elvehet az árból. Ez alól a lakberendezés és a felújítás sem kivétel. Összegyűjtöttük, mik azok a bakik, amik ahelyett, hogy vonzanák, inkább elijesztik a potenciális vevőket.

A felújítás során mindenki szebb, funkcionálisabb és kényelmesebb otthont szeretne kialakítani. Ha viszont egyszer el szeretnéd adni az ingatlant, a vevőkre is gondolni kell. Vannak olyan változtatások, amik nem feltétlenül passzolnak a lakókörnyezethez vagy a vevők igényeihez, ezért a felújítás során erre is érdemes gondolni. A túlzásba vitt egyediség gyakran inkább elijeszti az embereket, emiatt lehet, hogy áron alul tudod eladni a lakásodat. A következő 5 hiba is gyakran előfordul, aminek eredménye, hogy sokkal nehezebb lesz új tulajdonost találni az ingatlanra.

Falakkal szűkíted a teret

Azzal nincs probléma, ha egy nagy térből két szobát kialakítasz, hiszen manapság, a home office fénykorában szuper, ha van egy külön dolgozószoba is a lakásban. A probléma viszont akkor kezdődik Svetlana Choi, New-York-i bróker szerint, ha szükségtelenül osztod kisebb helyiségekre az ingatlant. Sokan ugyanis kedvelik a nagy, tágas tereket és hiába van sok kicsi helyiség, ha a nappali is zsebkendőnyi méretűre zsugorodik emiatt. Inkább legyen kevés, de világos, fényes szoba, mint több kicsi, zsúfolt.

istockphoto

Eltérő padlóburkolataid vannak

Rebecca Negard, Santa Fében dolgozó ingatlanos szerint a túl sok különböző padlóburkolat is negatívan hathat a lakáseladásra. Akkor van probléma, ha a közös terekben (nappali, étkező, konyha) is különböző a burkolat, ráadásul a hálószobákban is. Érdemesebb ugyanazzal a laminált padlóval, vagy a most divatos vinyl burkolattal dolgozni. Utóbbit például a nappaliban és a konyhában is alkalmazhatod, mert nagyon könnyen tisztítható és strapabíró is.

A nem teljesen elszeparált terekben pedig arra is érdemes ügyelned, hogy színben hasonló szőnyegeket válassz. Ezek ugyanis megnövelik a teret és egységesebbé teszik az összhatást. A sok kicsi szőnyeg helyett pedig válassz inkább egy-egy nagyobbat.

istockphoto

Hobbiközpontú, nehezen alakítható elemek

Azzal semmi gond nincs, ha mondjuk szeretsz fotózni és erre utaló jelek vannak a lakásban dekorelemként. A nagyobb probléma, ha mondjuk van egy óriási beépített akváriumod, amivel a későbbi vevő nem tudna mit kezdeni. A kulcs az, hogy könnyen mozdítható és leszerelhető darabokban gondolkozz, amikkel később nem kell a vevőnek foglalkoznia, ha esetleg nem szeretné használni őket. Gerard Splendore, ingatlanbróker szerint ugyanis a beépített, túl egyedi darabok nagyban megnehezítik az eladást.

vgajic/istockphoto.com

Túlságosan élénk színeket használsz

Semmi probléma nincs azzal, ha a kedvenc színeidre fested a lakás falait, azonban mielőtt eladnád, érdemes lekenni őket visszafogottabb, neutrálisabb árnyalatúra. Mihal Gartenberg, ingatlanos szerint a szekrények ajtajára és a fürdőszobai csempére is vonatkozik ez az állítás. Tény, hogy nem nagy dolog lefesteni az új tulajdonosnak a falakat, azonban ha felteszed a képeket a lakásról, sokan inkább továbbgörgetnek, ha nekik nem tetszenek azok a színek. Ráadásul általában minél kevesebb felújítási munkát szeretnének magukra vállalni az új tulajdonosok. 

istockphoto

Rendetlenség van a szekrényekben

Ha már érdeklődők is érkeznek az ingatlanra, óhatatlan, hogy bepillantsanak a kamrába, gardróbba, néhány szekrénybe, hogy megnézzék, mennyi tárolási lehetőséggel számolhatnak. Érdemes erre is gondolnod, így ha a kamrában nem fér el minden, ezért a garázsban tartod a plusz élelmiszereket, vagy a gardróbodba dobálsz mindent és a ruháid is kupacokban állnak, kicsit rendezd át a tárolókat. A vevők ezeket az apróságokat is kiszúrják, utána pedig elgondolkodnak azon, hogy egyáltalán elférnek-e a dolgaik és emiatt akár le is szavazhatják a vásárlást.

istockphoto

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!