Szívvel készült, különleges süteményekkel édesíti meg a mindennapokat a PupiCake

Szívvel készült, különleges süteményekkel édesíti meg a mindennapokat a PupiCake

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Szívvel készült, különleges süteményekkel édesíti meg a mindennapokat a PupiCake

Egyből tudták, hogy ez bizony az ő helyük lesz, és milyen igazuk is lett: ott nyitották meg cukrászdájukat a PupiCake-et, és jelenleg is minőségi, különleges, szívvel készült süteményekkel várnak mindenkit. Orsi most nemcsak a történetükről, a változatos kínálatukról, de a vendéglátóipart érintő jelenlegi nehéz helyzetről is mesélt.

Honnan ered a sütés iránti szereteted?

A sütés iránti szenvedélyem 12 éves korom körül kezdett kibontakozni, amikor muffinokat készítettem a barátnőimnek. Mind a két Nagymamám imádott süteményt sütni és elengedhetetlen rituálé volt ebéd után elfogyasztani egy sütit, aminek a készítésébe mindig belevontak, így azt gondolom, ez hozta meg a sütés iránti szeretetemet. 

Mikor és milyen indíttatásból döntöttetek úgy, hogy megnyitjátok a PupiCake-et?

A férjemmel mindig is egy közös vállalkozás megalapítása volt az álmunk, amivel saját lábon állhatunk. A cukrászda a megnyitása előtt fél évvel már motoszkált a gondolatainkban. Egy augusztusi napon, 2016-ban sétálgattunk a Bartók Béla úton, amikor megpillantottuk a 25-ös szám alatt a KIADÓ táblát, így azt éreztük, ez a Mi helyünk, hiszen szeretjük ezt a környéket. 

Milyen alapelvek szerint készülnek a tortáitok?

Minőségi alapanyagokkal dolgozunk, azaz vaj és tejszín felhasználásával készülnek a tortáink. Alapelvünk, hogy tortáinkon ne legyen túl zsúfolt és harsány a dekoráció, jobban szeretjük a pasztellesebb árnyalatokat.

Mindent a vendég egyedi kérésére kézzel készítünk, gondosan és szívvel. 

Hogyan születnek meg az új receptjeitek?

Süteményeink mindig idény jellegűek és az évszakhoz igazodnak, így az aktuális friss gyümölcsökből és a hozzá illő fűszerekből merítünk inspirációt. Cukrászaimmal együtt tervezünk, kísérletezünk.

Honnan merítesz ötletet egy-egy új designhoz?

Az aktuális hangulatomból, az éppen kedvelt színemből merítek inspirációt egy-egy tortához, de akár ha meglátok egy különleges mintájú ruhadarabot, az is nagyon megindítja a fantáziám.

Van személyes kedvenced a tortáitok közül?

Küllemben az esküvői és a festett egyedi torták a kedvenceim. Ízvilágban pedig a nagyon krémes Kakaós csipkének becézett, étcsokoládés-chilis mousse, kakaóbabos vajas piskótával. 

Milyen süteményeket kínáltok még a tortákon kívül?

Ősztől tavaszig pitéket és kekszeket készítünk, illetve a torták mellett a hűtőben különleges ízvilágú monodesszertek is helyet kapnak. Fontos megemlítenem, hogy a sima tortáink mellett gondolunk az inzulinrezisztensekre, illetve a különböző ételintoleranciával hozzánk betérő vendégeinkre, így a süteményes vitrin 50%-ban mentes tortából tevődik össze. Illetve a süteményeink szénhidrát- és kalóriamennyiségét is mindig feltüntetjük.

Hogyan érint titeket a jelenlegi helyzet, az energiaárak növekedése?

Rosszul. A vállalkozásunk nem használ gázt, a sütőink árammal működnek, és a fűtésünk hőszivattyús rendszerű, de a rezsikiadásunk így is a háromszorosára nőtt az előző év azonos időszakához mérten. Egyelőre némi takarékosság árán ki tudjuk gazdálkodni a megemelkedett költségeket.

Milyen előrejelzéseket láttok a szektorotokban a jövőre nézve?

A jövő előttünk is bizonytalan, arra készülünk, amit a kormányzati jelzésekből le tudunk szűrni. A csődhullám januárban, az ünnepek elmúltával lesz igazán erős, és a következő év vízválasztó lehet a legtöbb vendéglátóegység számára, csak 2024 nyarára várjuk a helyzet normalizálódását.

Hogyan képzelitek el a PupiCake jövőjét?

Most még nehezebb pozitív szemmel tekinteni a jövőbe, mint a Covid alatti kötelező zárva tartások alatt volt. A nagyon alap és a nagyon magas szint, a gyorsbüfék és a gourmet marad. Mi minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy kiemelkedőt nyújtsunk, és kitűnjünk a tömegből.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást