Ezért rágj el minél több cső kukoricát! 8 egészségügyi előnye

Ezért rágj el minél több cső kukoricát! 8 egészségügyi előnye

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ezért rágj el minél több cső kukoricát! 8 egészségügyi előnye / 2. oldal

Kukoricaliszt

Ha horzsolásokra, vagy kisebb-nagyobb sérülésekre dunsztkötést szeretnénk tenni, akkor annak egyik leghatékonyabb természetes kenőcse is készülhet kukoricalisztből.

Ugyanezt az anyagot a kukorica őshazájában, Amerikában máig előszeretettel használják csípések, duzzanatok, sőt egyes kelések kezelésére is.

Lisztérzékenyeknek

Nemcsak főtt vagy grillezett formában fogyaszthatják a kukoricát a lisztérzékenyek. A kukoricaliszt fogyasztása különösen népszerű a lisztérzékenyek körében, mivel ez gluténmentes, így bárki használhatja alapanyagként.

Sütemények, tészták elkészítéséhez éppen olyan megfelelő, mint bármilyen más típusú liszt. Színe sárgás, de a belőle készített ételek csak minimálisan lesznek sárgábban a hagyományos búzalisztből készítetteknél.

Kukorica olaj

Egyes nőgyógyászati problémákra, főleg petefészek gondokra kifejezetten hatékony lehet, ha a kukorica csírájából készített olajat használunk a főzéshez.

Elősegíti a ciszták felszívódását, és egyben támogatja a petefészek megfelelő működését. Érdemes nyersen is fogyasztani, salátára téve például elég akár csak néhány csepp előle.

40 felett

A kukorica rendszeres fogyasztását 40 éves kor felett egyre többen ajánlják nőknek és férfiaknak egyaránt.

A kukorica ugyanis tartalmaz egy foszfatidil-szerin elnevezés anyagot, amelyet leggyakrabban a marhák agykérgéből vonnak ki, de az esetleges fertőzések elkerülése miatt a növényi alapanyagok biztonságosabbak.

Az anyag hatása például a koncentrációs képesség javítása, a memória fejlesztése.

Univerzális kukorica

Összefoglalva a kukoricát rengeteg dolog miatt érdemes fogyasztanunk: rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, a növény részeit pedig számtalan betegség gyógyítására használhatjuk.

Érdemes bevenni ezért ezeket a konyhai alapanyagok közé, nem fogunk rosszul járni.

Egészséges, jó kedvre derít és elűzi a depressziót. És még egyet ne felejtsünk el: nyáron kevés finomabb dolog van egy nagy főtt kukoricánál!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást