Nem, nem tévedtél el. Nem ruházati tanácsadás. Ez továbbra is a gasztro rovat, ezúttal a kozák sapkával.
A kozákok fejfedőjéről kapta nevét ez a süti. Nem csak mutatós, és fantasztikusan finom is ez a ínycsiklandó desszert. A receptem a megszokottnál kevesebb kalóriát tartalmaz, de hidd el, így is mennyei.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 2 kanál barna cukor
- 6 evőkanál liszt
- késhegynyi sütőpor
A krémhez:
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 7 szem édesítő tabletta
- 4 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez:
- 7 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Először a piskótát készítjük el. A barna cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal. A tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan hozzáadjuk. Lazán belekeverjük az átszitált liszt és a sütőpor keverékét.
A tésztát sütőpapírozott 32×35 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 percig sütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot. Beletesszük a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. A habtejszínt kemény habbá verve a kihűlt pudingba keverjük.
A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk. A kókuszos krém ¾ részével megtöltjük. A megtöltött piskótát 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Ezután négyzet alakúra vágjuk. A sütik oldalát megkenjük a maradék krémmel, és lazán meghempergetjük a kókuszreszelékben.
A kakaópor és az olaj keverékéből gőz fölött bevonót készítünk a sütik tetejére.
Fogyasztás előtt 2-3 órára hűtőbe tesszük a kozák sapkákat.