Ez az a korosztály, aki a legkevésbé oltatná be magát a koronavírus ellen

Ez az a korosztály, aki a legkevésbé oltatná be magát a koronavírus ellen

Címlap / Életmód / Egészség / Ez az a korosztály, aki a legkevésbé oltatná be magát a koronavírus ellen / 2. oldal

Vajon kik regisztráltak?

Megkérdezték azt is az emberektől, hogyan állnak a regisztrációval, hiszen ez is fontos kérdés annak tükrében, mit várhatunk az előttünk álló időszaktól. A korábbiakból már kirajzolódott a kép, hogy a legkevésbé a 18-29 évesek lesznek nyitottak erre a feladatra.

Csupán 33%-uk regisztrált és hasonló arány mérhető az idősebb korosztályok esetében is: a 30-39 évesek 39%-a, a 40-49 évesek 40%-a regisztrált. Annak ellenére, hogy az idősebb korosztály, a 60 év felettiek 65%-ban vállalnák az oltást, regisztrációra csupán 52%-ban vették rá magukat. 

Az utóbbi felméréshez képest 16% pontot emelkedett a vakcinát vállalók aránya, de ezen a területen is egyértelműen érezhető, hogy sokkal passzívabbak a fiatalok. 

Arról is nyilatkozhattak a megkérdezettek, szerintük kiket kellene oltani elsődlegesen. A lakosság egyetértett abban, hogy helyes volt az egészségügyi dolgozókat előre venni, ezt 47%-ban jelölték a megkérdezettek. A második helyen 14%-kal a 60 év felettiek állnak, ami szembemegy a külföldi, pl.

a brit tendenciákkal, ott ugyanis erre a posztra a pedagógusok kerültek.

Harmadik helyre azért ők is befutottak 8%-kal. Ez talán azzal magyarázható, hogy sokan úgy vélik, ha az idősebb korosztályt sikerül beoltani, akkor lazíthatunk a lezárásokon. Sajnos egyelőre úgy tűnik, ebben nem bízhatunk, tekintve, hogy a most terjedő mutációk a fiatalabb korosztályt is nagyobb arányban érintik. 

Forrás

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Zsidei istván
    2021.04.27., 14:41

    Sok kis nyikhaj hülyegyerek. Egykét pofon jobbról balról.
    Azt hiszik a kis liberális gender LMBTQ majmok,hogy ellenállnak a vírusnak.

    Válasz

Írj egy hozzászólást