Megdöbbentő: ez csökkenti a koronavírus-vakcina hatékonyságát

Megdöbbentő: ez csökkenti a koronavírus-vakcina hatékonyságát

Címlap / Életmód / Egészség / Megdöbbentő: ez csökkenti a koronavírus-vakcina hatékonyságát / 2. oldal

A megoldást is megosztották a kutatók

A tanulmány nem a problémára, hanem a megoldásra fókuszál inkább. A kutatók szerint ugyanis egyszerű lépésekkel lehet javítani a helyzeten. Növelhető az esélyét annak, hogy a COVID-vakcina hatékonyabb lesz a szervezeten belül akkor is, ha valaki mentális problémákkal küzd.

A szakértők szerint már az is nagyon sokat segíthet, ha valaki többet alszik a vakcinázás előtti napon, és edz is valamit, kimegy a friss levegőre, és egészséges ételeket fogyaszt. A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás egyébként is már fél siker, ha a mentális megpróbáltatásokról van szó. 

A kutatók arra is figyelmeztetnek, hogy igazi ördögi körbe kerültünk a koronavírus miatt.

A járvány miatti korlátozások, a szociális távolságtartás, a lezárások, a szorongás, a nehéz anyagi helyzet mind hozzájárulhat a mentális problémák kialakulásához.

Ez pedig gyengébb immunrendszert, nagyobb fertőzési esélyt, és alacsonyabb vakcinahatékonyságot eredményezhet.

Nagyon nehéz lehet kitörni ebből a körforgásból segítség nélkül. A járvány mentális terhét még csak most kezdjük felismerni, így nincs kiépített mentőháló azoknak, akik nehezebben viselik a helyzetet. A járvány maga megnöveli a rizikófaktorok számát, és ezzel beletaszítja az embereket ebbe az ördögi körbe. 

A szakértők szerint a legjobb módszer annak kivédésére, hogy a mentális problémák csökkentsék a vakcina hatékonyságát, egy kemény edzés az oltás előtti napon, lehetőleg a szabadban, majd ezután egy hosszú alvás. Ez már segíthet annyit, hogy mind az immunitás mértéke, mind az időbeli hossza megnövekedjen.

Forrás

Oldalak: 1 2

»

6 hozzászólás

 • Kéky Magnólia
  2021.02.04., 12:51

  Na, ez az “előre mosakodás” tipikus esete!!! Belehalt a beteg??? Biztosan frusztrált volt az oltástól!

  Válasz
  • Kis Péter
   2021.03.21., 23:19

   Valójában szerintem senki sem tud semmi biztosat . Vagy-vagy esete.Számos kibúvó lehet de egy biztos a vakcináért az állam valakiknek jó sokat fizet.-

   Válasz
  • Gakka
   2021.03.22., 01:14

   KÉKY MAGNÓLIA: Pontosan ez jutott eszembe, míg olvastam a cikket. Jó előre kilövik a lovat azok alól, akiknek nem használ majd. A kígyó ravaszsága.

   Válasz
  • Kerecseny Géza
   2021.04.27., 20:19

   Várható volt ez a magyarázkodás. A 26 ezer magyar ember már nem beszél erről soha többé. Lehet hogy az oltások következményeibe haltak bele ? Talán ezt soha sem fogjuk megtudni. De ne felejtsd aláírni hogy minden a saját felelősségedre, az erős média nyomásra történt.

   Válasz
 • Deim
  2021.04.27., 19:48

  Megdöbbentő, hogy közel 4 millió ember beoltása után önök még mindig az oltási tervet hiányolják! Vajon miért, tán csak nem ez a feladat?

  Válasz
 • Yamakawa
  2021.04.28., 13:59

  Akkor gyakorlatilag az emberek 98%-nál hatástalan marad. Ki nem stresszel?

  Válasz

Írj egy hozzászólást