A világjárvány alatt ez a 7 dolog legyen a táskádban

A világjárvány alatt ez a 7 dolog legyen a táskádban

Címlap / Otthon / Háztartás / A világjárvány alatt ez a 7 dolog legyen a táskádban

Saját szatyor

A bevásárlás során is kockázatnak teszed ki magad, már abban a pillanatban, hogy belépsz az üzletbe. Hogy csökkentsd a koronavírus fertőzésének esélyét, a legjobb, amit tehetsz, ha nem használod a bolti kosarat és kocsit olyankor, amikor kevesebb holmit vásárolsz magadnak.

Hogy ezt kiváltsd, inkább vigyél mindig magaddal egy szatyrot a táskádban, és pakolj abba az üzletben.

Hidd el, a jelenlegi helyzetben senki sem fog megbámulni vagy megszólni miatta, te pedig még egy plusz dolgot megtettél a saját egészséged érdekében!

Saját toll

Ha bankban kell ügyet intézned, muszáj aláírnod néhány papírt, amikor pedig postára mész, és esetleg ajánlott levelet küldesz, a szelvényt is ki kell töltened.

Most egyáltalán nem szerencsés azt a tollat használnod, amit ott adnak, hiszen előtted rengeteg ember kezében megfordult egyetlen nap alatt.

Mindig legyen a táskádban saját toll, arra az esetre, ha esetleg szükséged lenne rá!

Antibakteriális és antivirális tisztító

Lehet, hogy már a koronavírus előtt is felkészült voltál ezen a téren, de most aztán főleg fontos odafigyelni rá! A táskádban mindig legyen egy fertőtlenítő gél, spray vagy törlőkendő, amivel megtisztíthatod a kezed akkor is, amikor épp nincs lehetőséged szappanos vizet használni.

Ilyen az, amikor kinyitod a lakóház ajtaját, pénzzel fizetsz valahol, tömegközlekedsz vagy bevásárolsz.

Ezek után azonnal töröld át a kezeidet! Ez azért is fontos, mert nagyon gyakran hozzáérünk az arcunkhoz, már csak egy orrfújás esetén is, így a fertőzés esélyét fontos minimalizálni.

Papírzsebkendő

Amúgy is fontos, hogy mindig legyen nálunk zsebkendő, de most különösen az lett.

Nem csak azért, hogy orrfújás esetén kéznél legyen, hanem azért is, ha esetleg az otthonodon kívül más helyen kell elmenned a mosódba (például bevásárlóközpontban vagy akár vendéglátóegységben), legyen nálad.

Mivel a koronavírus a különböző tárgyak felületén is képes egy kis ideig életben maradni, ezeken a helyeken jobb nem használni a WC-papírt, és inkább a saját zsebkendődet alkalmazd.

Sosem tudhatod, előtted ki ért hozzá!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást