Elterjedt tévhit, hogy az egészséges táplálkozás költséges, de ennek nem feltétlenül kell így lennie, még akkor sem, ha általában véve egyre csak növekednek az árak. Rengeteg apró dolgon változtathatunk, amelyek jelentős megtakarítást eredményezhetnek. Mióta gluténérzékeny vagyok, tudatosabban táplálkozom, szeretek a konyhában időzni, főzni és persze enni is, de ugyanilyen fontos számomra, hogy ott spóroljak, ahol tudok. Az edények tisztításától kezdve a konyhai gépek beállításáig egy kis tervezés és odafigyelés neked is segíthet, hogy sikerüljön takarékosabbnak lenned a konyhádban.
4/5 Félbe vágom a szivacsokat
Egy hihetetlen egyszerű trükkel baktériummentesen tarthatod a konyhai szivacsokat, miközben azon sem kell aggódnod, hogy rövid időn belül egy újabb csomagot kell vásárolnod. Ahelyett, hogy egyszerre egy egész szivacsot használnál, vágd ketté, és máris dupla annyi időre biztosítva lesz a szivacsszükségleted. Ezzel nemcsak csökkentheted a pazarlást, hanem azt is könnyebbé teszed, hogy a szivacsok kétszer olyan sokáig kitartsanak, így ritkábban kell újra vásárolnod belőlük.
A szivacsok sok baktériumot tartalmaznak, ezért rövidebb időközönként a legjobb döntés a lecserélésük. Ez a trükk pedig segít megóvni az edényeket a baktériumoktól anélkül, hogy gyakran költenél új szivacsokra.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!