5 könnyen betartható beauty-fogadalom az új évre, amiket garantáltan meghálál a szépséged

5 könnyen betartható beauty-fogadalom az új évre, amiket garantáltan meghálál a szépséged

Címlap / Stílus / Test / 5 könnyen betartható beauty-fogadalom az új évre, amiket garantáltan meghálál a szépséged

Szinte mindenki tesz fogadalmakat az új évre vonatkozóan, ám ezek csak ritkán korlátozódnak kizárólag egy-egy teendőre. Sokkal inkább nagyvonalakban fogalmazunk, ahelyett, hogy kizárólag a kisebb, ám annál eredményesebb célokra koncentrálnánk. Így van ez a szépségápolással is! Lássunk most öt, könnyen betartható fogadalmat, amiket garantáltan meghálál a szépséged!

Hajpakolás – hetente egyszer

A hajápolás a legtöbb nőnél sarkalatos téma, mert bár mindenki gyönyörű és ragyogó frizurát szeretne, többnyire csak kevesen tesznek a cél érdekében valóban sokat. Tény, hogy nem mindenkinek adott a sors olyan hajkoronát, amit elég hetente egyszer-kétszer megmosni, és félévente fodrásszal igazíttatni. Azonban az garantált, hogy a hajpakolások nagyon sokat tudnak segíteni a hajad állagán, szépségén.

Sokan úgy vélik, macerás dolog a pakolás, de ez hatalmas tévedés. Nincs más dolgod, mint hetente egyszer, a hajmosás után 10-15 percig fennhagyni a hajadon a pakolást (balzsamozás helyett), és ezzel máris sokat tettél a szépségedért.

Amíg hat a készítmény, szőrteleníts, és jöhet az arcápolás (a szokásos arcápolási rutinoddal), vagy csak relaxálj a kádban. Az eredmény kézzel fogható lesz, már az öblítés után is.

Hajvégápoló – minden hajmosás után

A hajvégápolót, illetve a fésülést könnyítő termékeket (ezek a funkciók sokszor egy készítményben egyesülnek), sokan csak akkor vásárolják meg, amikor már töredeznek a hajszálaik, és próbálnak javítani az állapotukon. Ezt megelőzendő sokkal jobb, ha az öblítést nem igénylő termékeket már most beszerzed, és minden hajmosás után használod őket.

Szinte semmi extra időre nincs szükséged ahhoz, hogy egy leheletnyi olajat, krémet eloszlass a nedves hajadon – legalábbis a fésülködés során ezzel a praktikával garantáltan sokat nyersz. Könnyen kibontod majd a gubancokat, nem károsítod a hajadat, miközben szétválasztod a tincseket.

További pluszpont, hogy ha célzottan vásárolsz, hővédős, UV-szűrős, töredezés elleni, vagy éppen festett hajra való készítményeket is vehetsz.

Feszesítő krémek – edzés előtt

Ha nem is minden edzés előtt, de minden másodikat megelőzőn érdemes feszesítő hatással bíró krémeket használnod. Vannak, akik tekercselnek is, de ennek hatékonyságáról megoszlanak a vélemények, ráadásul nagyon időigényes a procedúra – persze, ha neked belefér és fontos, akkor nyugodtan próbáld ki! Azonban arra célszerű időt találnod, hogy edzés előtt gyorsan átkend a kényes területeket.

A feszesítő krémekben a hatóanyagok sokszor könnyebben kifejtik a hatásukat, ha testmozgást végzel, tehát emelkedik a testhőmérsékleted, és izzadni kezdesz, megnyílnak a pólusaid. Ezért gyorsabb és látványosabb eredményt érhetsz el a narancsbőr elleni készítményekkel, ha nem vagy rest edzés előtt krémezni.

Extra arckényeztetés – hetente egyszer

Az arctisztításnak minden napos rutinnak kell lennie, ebben nem szabad engedményeket tenned. Azonban hosszútávon mutatja meg igazán, mennyire hasznos az, ha kényezteted az arcbőrödet, legalább hetente egyszer. Érdemes ilyenkor nagyrutint tartani: arcradír, hámlasztó termékek, esetleg 5 könnyen betartható beauty-fogadalom az új évre, amiket garantáltan meghálál a szépségedgőzölés, ami után jöhet az alapos tisztítás, majd a pakolás és a hidratálás.

Ez tényleg nem öt perces mutatvány, de ha hetente egyszer teljesen feltöltöd a bőröd készleteit, akkor lassíthatod az öregedés folyamatát, feszesítheted a bőrödet, és elkerülheted a kisebb bőrhibák megjelenését. Ha ezek mellett havonta egyszer el tudsz menni kozmetikushoz is, akkor egész biztos, hogy minden tőled telhetőt megtettél a szép arcbőrért.

Körömápolás – minimum hetente

Ha manikűröshöz jársz, akkor ez a kérdés letudva, és persze ebben az esetben nem is szükséges, hogy hetente különös gondozásban részesítsd a kacsóidat – kivétel nyilván a rendszeres krémezés. Azonban, ha otthon ápolod a kezeidet és a körmeidet, akkor legalább hetente extra figyelmet kell fordítanod erre a tevékenységre.

Szörnyen lelombozó, amikor egy felnőtt nőnek ápolatlan a keze, és gondozatlan a körme.

Nem arról van szó, hogy mindenkinek lakkoznia kell, és csak a hosszú körmök vonzóak, hanem arról, hogy az egyenletes hossz és a tisztaság alapvető. Egy rövid, teljesen natúr köröm is gyönyörű, ha szépen formára igazítottad. Ehhez azonban az kell, hogy hetente egyszer átreszeld őket, hidratáld a kezeidet és a körömágyakat, esetleg használj átlátszó lakkot. Utóbbi nem csak csillogóvá teszi a körmöket, hanem védi, táplálja is azokat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást