Amennyiben egy olyan meleg italra vágysz, amit nyugodtan elkortyolhatsz akár késő este is, vagy megoszthatsz a gyerkőccel, vagy bárki mással, aki nem fogyaszthat kávét, akkor ez az összeállítás neked szól. Illúziórombolással kezdem, a koffeinmentes kávék egyáltalán nem mondhatók egészségesnek. De nem is azért kávézunk, mert egészséges. Ha eddig azért ittad ezeket, mert nem bírod a koffeint, vagy egészégügyi okok miatt nem fogyaszthatod, egy pillanat türelem, rögtön mutatok néhány sokkal jobb alternatívát.
Tiszta helyről áss ki mezei katángot, vigyázva, hogy a gyökérzete minél inkább épségben maradjon. Alaposan mosd meg, a mellékgyökereket vágd le. Szárítsd meg, majd a karógyökeret darabold fel apróra. Tepsiben szétterítve süsd 1- 2 órán keresztül 180 °C- on, attól függően, hogy mennyire szeretnéd erőtejessé tenni a pörkölést. Őröld finomra és készen is áll a használatra. Egy csésze vízben 2 evőkanál cikóriaport főzz fel, majd lefedve hagyd állni 5-10 percig. Sűrű szövésű szűrőn engedd át, majd ízesítsd kedved szerint.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!