Amarántkávé
Tegyél 5-6 evőkanálnyi amarántmagot egy (öntöttvas) serpenyőbe. Foglalkozhatsz egyszerre nagyobb mennyiséggel is, de én azt javaslom, hogy inkább vékonyabb réteg legyen, amit biztonságosan tudd kezelni, vagyis legyen könnyen keverhető és azonnal észlelhető rajta a színváltozás. Közepes vagy kissé alacsonyabb lángon pirítsd meg a magokat, folyamatos kevergetés mellett, amíg szép aranybarnák lesznek, és kellemes illat száll fel belőlük.
Azonnal öntsd át egy hőálló tálba, mert a forró edényben megéghetnek a picinyke magok. Daráld le kávédarálóval és készíts belőle kávét: egy csésze forró vízhez vagy tejhez tegyél ízlés szerint 1- 2 evőkanálnyi őrleményt és ízesítsd a megszokott módon. Kellemes, lágy ízű, latte-szerű itókát kapsz. Ez egy remek lehetőség arra, hogy minél többször fogyaszd ezt az értékes fehérje- és ásványianyag-forrást.
Azonnal öntsd át egy hőálló tálba, mert a forró edényben megéghetnek a picinyke magok. Daráld le kávédarálóval és készíts belőle kávét: egy csésze forró vízhez vagy tejhez tegyél ízlés szerint 1- 2 evőkanálnyi őrleményt és ízesítsd a megszokott módon. Kellemes, lágy ízű, latte-szerű itókát kapsz. Ez egy remek lehetőség arra, hogy minél többször fogyaszd ezt az értékes fehérje- és ásványianyag-forrást.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!