Amennyiben egy olyan meleg italra vágysz, amit nyugodtan elkortyolhatsz akár késő este is, vagy megoszthatsz a gyerkőccel, vagy bárki mással, aki nem fogyaszthat kávét, akkor ez az összeállítás neked szól. Illúziórombolással kezdem, a koffeinmentes kávék egyáltalán nem mondhatók egészségesnek. De nem is azért kávézunk, mert egészséges. Ha eddig azért ittad ezeket, mert nem bírod a koffeint, vagy egészégügyi okok miatt nem fogyaszthatod, egy pillanat türelem, rögtön mutatok néhány sokkal jobb alternatívát.
1/8 Amarántkávé
Tegyél 5-6 evőkanálnyi amarántmagot egy (öntöttvas) serpenyőbe. Foglalkozhatsz egyszerre nagyobb mennyiséggel is, de én azt javaslom, hogy inkább vékonyabb réteg legyen, amit biztonságosan tudd kezelni, vagyis legyen könnyen keverhető és azonnal észlelhető rajta a színváltozás. Közepes vagy kissé alacsonyabb lángon pirítsd meg a magokat, folyamatos kevergetés mellett, amíg szép aranybarnák lesznek, és kellemes illat száll fel belőlük.
Azonnal öntsd át egy hőálló tálba, mert a forró edényben megéghetnek a picinyke magok. Daráld le kávédarálóval és készíts belőle kávét: egy csésze forró vízhez vagy tejhez tegyél ízlés szerint 1- 2 evőkanálnyi őrleményt és ízesítsd a megszokott módon. Kellemes, lágy ízű, latte-szerű itókát kapsz. Ez egy remek lehetőség arra, hogy minél többször fogyaszd ezt az értékes fehérje- és ásványianyag-forrást.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!