Kiderült: Így szépülnek a magyar nők!

Kiderült: Így szépülnek a magyar nők!

Címlap / Stílus / Arc / Kiderült: Így szépülnek a magyar nők!

A magyar nők arcbőrük szépségét fontosabbnak tartják, mint például a dekoltázs vagy a nyak bőrének ápolását, és közel kétharmaduk évszaktól függetlenül, rendszeresen használ bőrápoló kozmetikumokat – derül ki egy friss szépségápolási felméréséből. A kutatás arra kereste a választ, hogyan őrzik bőrük szépségét a magyar nők, és többek között fény derült arra is, hogy a kozmetikus vagy a szépségblogok véleményére hallgatnak-e inkább.

A hatóanyag a legfontosabb, fő cél pedig az arctisztítás

A megkérdezett nők több mint kétharmada (78%) arcbőre szépségére fókuszál, 19%-uk a szemkörnyéki területre figyel oda a legjobban, a dekoltázsra és a nyak bőrére pedig összesen csak 3%-uk szentel fokozott figyelmet – derült ki az FS kozmetikai termékek gyártójának nem reprezentatív, online felméréséből.

A kérdőívet több száz magyar hölgy töltötte ki, és a válaszokból arra is fény derült, hogy közel kétharmaduk (72%) évszaktól függetlenül, rendszeresen használ bőrápoló kozmetikumokat. 18%-uk elsősorban télen, bőrének kiszáradása ellen, 7%-uk nyáron, az UV fény elleni védelem miatt, 3%-uk pedig ősszel, a szeles időjárás miatt alkalmaz különböző emulziókat és szérumokat. A tavasz a legkevésbé kiemelt időszak a bőrápoló kozmetikumok használata szempontjából.

„Sokkal jobban oda kellene figyelni nyáron, amikor a faggyúmirigyek erősebben működnek, ezáltal pedig zsírosabbá válik a bőr. Télen még a normál bőr is szárazabbá válhat, ilyenkor érdemes gazdagabb, zsírosabb kozmetikumokat választani – és a hideg hónapokban se feledkezzünk meg a fényvédelemről!”– javasolta dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus (képünkön) az FS felmérés eredményeire reflektálva.

A szépségblogokra hallgatnak a legtöbben

A magyar nők harmada (34%) mások véleménye alapján – például szépségblogokat olvasva – dönt a kozmetikumok hatékonysága felől, és mindössze a válaszadók 15%-a hallgat e kérdésben kozmetikusára. A felmérés arra is rávilágított, hogy a válaszadók több mint fele elsősorban a kozmetikumokban található hatóanyag-tartalom (például: növényi őssejt, hyaluron) alapján választ, és közel ugyanennyien figyelnek arra, hogy bőrtípusuknak megfelelő termékeket emeljenek le a polcról. „Legyünk tisztában a bőrtípusunkkal, a hatóanyagoknál pedig törekedjünk a természetesre! A kollagén, a hyaluronsav vagy például a növényi őssejt kimondottan hatékony bizonyos bőrproblémák megoldásában”– mondta el a bőrgyógyász szakértő.

További érdekes adat, hogy a válaszadók közel fele arctisztító és sminklemosó készítményeket használ leggyakrabban, míg a megkérdezetteknek csak negyede nyúl hidratáló szérumokhoz, másik közel egynegyede pedig ránctalanító kozmetikumokhoz. Lényegesen kevesebben (9%) válaszolták azt, hogy szemkörnyék ápolót alkalmaznak, holott az eredményekből az is kiderült: a válaszadók nagy többsége ezen a területen ráncosodik leginkább.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást