„Mióta ezt az egy dolgot nem eszem, lefogytam 3 kilót”

„Mióta ezt az egy dolgot nem eszem, lefogytam 3 kilót”

Címlap / Életmód / Táplálkozás / „Mióta ezt az egy dolgot nem eszem, lefogytam 3 kilót” / 2. oldal

Kevesebb tészta, kisebb súly

Így alakult hát, hogy egyik napról a másikra jelentősen lecsökkent a tésztafogyasztásom. Nem állítom, hogy onnantól kezdve sosem ettem, hiszen én is főztem időnként, de jóval ritkábban, és volt, hogy inkább teljes kiőrlésűből készítettem el a vacsorát.

A történet szempontjából fontos megemlítenem, hogy rövidesen ismét szigorítani kezdtek az országban a koronavírus miatt. Egyre többet ültem otthon, munka miatt sem kellett kimozdulni, és egy kicsit lankadt a sportolás iránti lelkesedésem. Korábban legalább heti 2-3 alkalommal tornáztam egyet, de az őszi-téli szezonban ez teljesen abbamaradt – sajnos.

Ennek ellenére viszont meglepve tapasztaltam, hogy amikor ráálltam a mérlegre január elején, az 3 kilóval kevesebbet mutatott!

Pedig kevesebbet tornáztam, ugyanúgy ettem csokit; az egyetlen, ami megváltozott, az a tésztafogyasztás, ami ekkorra már jóval ritkábbá vált az életemben.

Persze ahogy írtam is a cikk elején, ez nem a véletlen műve, hiszen a „rossz” szénhidrátok gyakori fogyasztása könnyedén okoz súlygyarapodást, és rosszabb közérzetet is. Míg ha ezt megpróbáljuk elhagyni vagy kiváltani, a súlyunk pozitív irányba változhat, ráadásul az ebéd utáni kajakómának is búcsút inthetünk.

Nekem ez a pozitív változás adott még egy kis löketet, hogy minden alkalommal teljes kiőrlésűre cseréljem a tésztát, és megpróbáljak kevesebb fehér kenyeret, zsemlét enni. Aztán persze remélem, hogy ezek az átalakítások a mozgás iránt is jobban meghozzák a kedvem a tavasz közeledtével.

A változáshoz viszont türelem kell, úgyhogy ha te is szeretnéd elhagyni végre a tésztát, és fogyni akarsz egy kicsit, tudatosítsd magadban, hogy ez nem fog szemmel láthatóvá válni alig néhány nap alatt. A kitartás viszont fontos, és hosszú távon biztosan meglesz az eredménye!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást