Életmód / Receptek / Táplálkozás

A vidék íze: 5 kevésbé ismert, hagyományos magyar étel, amit kár lenne elfeledni!

Fácánleves Újházy-módra

Hozzávalók:

  • 1 fácán,
  • 7,5-7,5 dkg sárga- és fehérrépa
  •  2,5-2,5 dkg zöldpaprika és paradicsom,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 3 dkg zöldborsó,
  • 3 fej gomba,
  • só, bors.

Elkészítés: A megtisztított fácánt mosd meg alaposan, öntsd fel vízzel egy fazékban, majd tedd fel főni fél órára, ezután pedig habozd le. Ezután tedd bele a megtisztított, feldarabolt zöldségeket is a vízbe a gombán és a borsón kívül, majd sózd és borsozd. Lassú tűzön főzd 3-4 órát, majd add hozzá a gombát és a borsót, és főzd 15 percig. Ízlés szerint adj hozzá főtt levestésztát tálalás előtt.

Soproni mandulás rétes

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt,
  • 7 tojás,
  • 12 dkg cukor,
  • 3 dkg zsír + egy kevés olvasztva,
  • 15 dkg ribiszke vagy málnalekvár,
  • 15 dkg őrölt mandula,
  • só.

Elkészítés: Borítsd a lisztet egy nyújtódeszkára, majd dolgozd el a zsírral, egy csipet sóval, 1 tojással és egy pohár langyos vízzel. Ha szépen összeállt a tészta, egy tiszta ruhával lefedve pihentesd fél órát.  A tésztát lisztezett asztalon nyújtsd ki jó vékonyra, kend meg olvasztott zsírral és hagyd állni 10 percig. Egy tálban keverd ki a 6 tojás sárgáját a cukorral és a mandulával, a rétest pedig kend meg a lekvárral. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd add hozzá a mandulás keverékhez, amivel szintén kend meg a rétest. A tölteléket locsold meg olvasztott zsírral, csavard fel a rétest és süsd meg.

Olvastad már?  Egészségesnek mondott ételek, amik valójában nagyon hizlalnak

Oldalak: 1 2