Ha nem megfelelően előkészített ételt eszel, könnyen kaphatsz gyomorrontást vagy ételmérgezést. Mit tegyél, hogy ezt megelőzd? Összegyűjtöttünk néhány tippet.
2/4 Hőmérséklet
A nyers alapanyagokban esetlegesen előforduló baktériumok megsemmisítéséhez az ételeket legalább két percig kell főzés közben minimum 70 fokos hőmérsékletűre hevíteni. Főzd meg alaposan az ételeket! A baktériumok hamar elszaporodhatnak, ezért a megfőzött ételt soha ne hagyd szobahőmérsékleten több mint 2 órán keresztül állni, és ne melegítsd fel egynél többször! A forró készételt gyorsan hűtsd le, majd fedd le, és tedd be a hűtőszekrénybe!
A felolvasztott terméket soha ne fagyaszd vissza a mélyhűtőbe!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!