Így készíts magadnak strandtáskát – 6 fazon, amit könnyű megvarrni

Így készíts magadnak strandtáskát – 6 fazon, amit könnyű megvarrni

Címlap / Stílus / Divat / Így készíts magadnak strandtáskát – 6 fazon, amit könnyű megvarrni

Egy klassz strandtáska alapismérve, hogy strapabíró, nagy, sokat lehet bele pakolni és emellett még egyedi is. Ha szeretnél egy hasonló strandtáskát a nyárra, akár magadnak is készíthetsz egyet. Mutatunk néhány csináld magad táskavariációt, melyeket te is megcsinálhatsz, még kevesebb kézügyességgel is.

Minimális varrástudással

Igazán egyedi kettő az egyben táskát varrhatsz magadnak, ha választasz két érdekes mintás anyagot, majd mindkettőből kiszabsz két alapot a táskádnak: ennek úgy kell kinéznie, mint egy rövid szárú T betűnek, melyben a szár adja majd a táska alját.

A táska úgy készül, hogy két különböző mintás T alakot egybevarrsz, majd ezt megismétled, hogy két T alakod legyen, majd ezeket egymással összeillesztve varrod meg úgy, hogy a szárak fedjék egymást.

Vékonyabb kötélből készíthetsz fület a táskádnak, melyet könnyedén kifordíthatsz, ha a másik mintás részét használnád.

A kényelem szerelmeseinek

Egy törölközőt is átalakíthatsz strandtáskává, ehhez csupán ki kell szabnod egy ugyanakkora textildarabot, mint a törölköződ, és rávarrni a túloldalára.

Ha igazán kényelmes táskává alakítható strandtörölközőt szeretnél magadnak, akkor a két rész közé egy párnát is belülre varrhatsz a törölköző egyik végébe.

Szegélyekkel pluszban díszítheted és zsebekkel praktikusabbá teheted a törölköző-táskát, amelyet tépőzárral és fülekkel kell felszerelned.

Éppen annyi holmit bele is tudsz pakolni, amennyire szükséged lehet a strandon.

A kedvenc gyümölcsödről mintázva

A gyümölcsmintás ruhák és táskák megunhatatlanok a nyári szezonban, ezért egy egyszerű, fehér vászonzsákot érdemes hasonló mintájú strandtáskává alakítanod.

Ehhez szükséged lesz zöld, fekete és a kedvenc gyümölcsöd húsával egyező színű textilfestékre.

Egy szivacs segítségével viheted fel a színeket a táskára, míg egy vékonyabb ecsettel megrajzolhatod a gyümölcs mintáját vagy a magokat.

Mi a dinnyés verzióba azonnal beleszerettünk!

Tengerészzsák

Ha kedveled a matrózstílust, akkor vastagabb, csíkos vászonból érdemes varrnod magadnak egy henger alakú zsákot, amelyre lyukakat kell vágnod a szája közelébe.

A lyukakon bújtass végig egy vékonyabb madzagot, így össze tudod húzni a zsák száját.

A zsák becsukott állapotában mérd ki, milyen hosszúra érdemes hagynod a táska pántját, majd köss egy csomót ennél a hossznál, és vágd le a madzag végeit.

A régi pólód új élete

Ha egyáltalán nem akarsz varrni, és van otthon egy már nem hordott, de különleges mintás vagy klassz színű felsőd, akkor alakítsd át azt strandtáskává.

Ehhez le kell vágnod a felső ujjait , hogy lehessen füle a táskádnak, az alsó harmadát pedig mindkét oldalon fel kell vágnod sávokra.

Az egymással szemben lévő sávokat csomózd össze, így alakíthatod ki a táska alját.

Ha végigkötözted az összeset, már indulhatsz is a strandra.

Strapabíró strandtáska

A legstrapabíróbb strandtáskát egy régi, kopott, esetleg kihasadt farmernadrágból varrhatod meg, amely úgy készül, hogy a farmer egyik szárát vagy a derékrészét varrod majd össze.

Egy ilyen táskához készíthetsz pántot a farmeranyagból, de akár egy régi övből is: utóbbival mutat majd a legjobban.

Ha az a típus vagy, aki sok holmival indul még strandolni is, akkor ilyet érdemes varrnod magadnak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást