Így készíts kaviáros körmöket otthon, fillérekből

Így készíts kaviáros körmöket otthon, fillérekből

Címlap / Stílus / Test / Így készíts kaviáros körmöket otthon, fillérekből

A kaviár körmök tavaly óta hódítanak, nagyon divatosnak és modernnek számítanak, de elég borsos az áruk, és nem is minden szalonban készítik el, hiszen a speciális alapanyagokat be kell szerezni az igazi kaviár stílusú körmökhöz. Most megmutatunk egy házi módszert, amivel kis csalással magadnak is elkészítheted a divatos mintát.

Előkészületek: erre lesz szükséged

Természetesen érdemes először kicsit rendbe rakni a körmeidet, mielőtt bármihez is hozzá fognál.

Told vissza a túlnőtt körömágyat, reszeld le a körmöket és távolítsd el a bőrkeményedést. Ez után foghatsz hozzá a hamis kaviár körmökhöz.

A művelethez mindenképpen szükséged lesz színes körömlakkra, kis “kaviár” szemek, (apró gyöngyökre emlékeztetnek, különböző színekben kapható) amit akár finom szemű sóra vagy kristálycukorra is cserélhetsz, átlátszó, színtelen fedőlakkra és egy papírdarabra.

Első lépés: lakkozás

Első lépésként válaszd ki a színt, amit használni szeretnél, és fesd fel a körmeidre annyi rétegben, amennyiben szükséges, hogy szép, egységes színt kapj.

Mivel a kaviáros köröm önmagában is elég feltűnő, érdemes lágyabb színeket használni, például valamilyen pasztellt vagy fagylalt színeket, de nude lakkal is szép összhatás érhető el.

A vörös vagy piros kaviárlakkot csak a bátrabbaknak ajánljuk, míg a fekete nagyon karakteres, ugyanakkor elegáns választás lesz, igaz, nem egy tipikusan nyári színről van szó.

Második lépés: jöhet a kaviár!

Ha a lakk már teljesen megszáradt, fogd a kaviárt, és szórj belőle egy keveset a papírlapra. Fogd az átlátszó lakkot, és vigyél fel belőle egy réteget, de csak az egyik körmödre!

Fogd meg a papírlapod a két szélénél, és óvatosan hajtsd fel, hogy kis tölcsért formázz belőle, majd szórd a sót a friss lakkal bekent körmödre úgy, hogy mindenhová jusson belőle.

Ezt érdemes valamilyen könnyen tisztítható felület, esetleg egy másik papírlap fölött végezni, hiszen sok kaviár mellé fog hullani, de ha ezeket egy papírlapon összegyűjtöd, akkor a következő körmödön felhasználhatod.

Harmadik lépés: fixálás

Az ujjbegyeddel nagyon finom, óvatos mozdulatokkal ütögesd bele a gyöngyöcskéket a lakkba, vigyázva, hogy közben ne kend el a festéket.

Fordítsd meg a lakkozott ujjadat, és most az ujjbegyedet ütögesd meg egy kicsit, hogy a fölösleges só leessen. Ne rázogasd az ujjadat, mert félő, hogy belenyúlsz valamibe, és a lehulló só is csak szétszóródik.

Ha ezzel megvagy, és a lakk elkezdett száradni, vigyél fel egy vastag réteg fedőlakkot, ami nem csak azt akadályozza meg, hogy a díszítések túl hamar leperegjenek. Ismételd meg a műveletet mindegyik körmödön, és már kész is a kaviáros köröm!

Extra tippek

A kaviáros köröm önmagában is látványos, de természetesen feldobhatod néhány érdekességgel, például, ha a kaviár közé körömdíszítéshez használt kristályt keversz, vagy a gyűrűsujjadra még valamilyen 3D-s kiegészítőt ragasztasz.

Érdemes a most egyébként is divatos fém színekkel, ezüsttel vagy arannyal is kipróbálni a technikát, mert nagyon izgalmas hatást érhetsz el így.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást